Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya

POLÍTICA

El silenci de Tània Verge i la Generalitat davant de l'assetjament a professores feministes

El Govern que s'omple la boca de feminisme calla davant la campanya contra Sílvia Carrasco, presidenta de Feministes de Catalunya i contrària a la Llei Trans

"La impunitat s'ha acabat". Aquesta és una frase recurrent de la consellera de Feminismes, Tània Verge. La màxima responsable del Departament d'Igualtat, que cobra més de 120.000 euros anuals, ha fet servir aquesta expressió per parlar de Dani Alves, de Luis Rubiales i, compte, també de casos d'assetjament a la universitat.

Tot i això, la nostra consellera porta uns dies callada respecte a una campanya d'assetjament contra una feminista que s'està duent a terme a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es tracta de Sílvia Carrasco, presidenta de Feministes de Catalunya. Des de fa uns dies, un grup d'estudiants intenta impedir que aquesta professora pugui fer la seva feina amb normalitat. I ho està fent amb una campanya d'assetjament que, de moment, no ha estat denunciada per Verge ni cap altre responsable de la Generalitat.

La setmana passada, alguns d'aquests alumnes contraris a Carrasco es van concentrar a les portes de la seva classe per regalar-li tota mena d'insults i improperis. Uns dies abans, aquest mateix grupuscle va decidir empaperar la seva aula i part de la universitat amb cartells assenyalant-la com a “TERF” (Feminista Radical Trans Excloent).

I és que el pecat de Sílvia Carrasco ha estat mostrar públicament el seu rebuig a la ideologia de gènere i a la deriva de l'anomenat feminisme institucional respecte de la qüestió trans. Aquesta professora mai no ha callat a l'hora de denunciar les conseqüències (algunes ja demostrades) de la Llei Trans impulsada per Irene Montero o les polítiques que està duent a terme la Conselleria de Feminismes de la Generalitat.

Muntatge amb un pla mitjà curt de Sílvia Carrasco, de fons una imatge aèria de la Universitat Autònoma de Barcelona i un marc amb una captura de pantalla del vídeo de l'assetjament que ha patit la professora

Des que van succeir els fets, diverses veus mediàtiques han sortit al pas per defensar i solidaritzar-se amb Sílvia Carrasco. Destaquen, per exemple, l'escriptora Lucía Etxebarría o la periodista Sonia Ferrer. Tot i això, entre les personalitats que han mostrat el seu suport a la professora no hi ha ni Tània Verge, ni el Govern ni cap càrrec institucional que diu defensar el feminisme i les dones.

Ja han passat dies des que es va iniciar la campanya d'assetjament a Carrasco. I en aquest lapse de temps, Tània Verge ha parlat de tot: de la campanya per regalar copes menstruals a les farmàcies, de la gala dels Oscars, de la “Beca d'Estudis Feministes Nativitat Yarza”, que utilitzar el terme woke és idiotes o la manifestació del 8M. Tot i això, silenci absolut respecte a l'assetjament patit per una reconeguda feminista com és Sílvia Carrasco.

A jutjar pel silenci de Tània Verge, sembla que això que “s'ha acabat la impunitat” no serveix si qui s'ataca és una feminista que no combregui amb les directrius del feminisme institucional.

➡️ Política

Més notícies: