Una multitud de persones es reuneixen a l'aire lliure, amb fum vermell elevant-se al fons i diverses carpes blanques alineades al llarg d'un edifici.
POLÍTICA

S’ha Acabat pateix un nou assetjament de l’esquerra radical a la UAB

Els estudiants han rebut el suport del PP i Vox

El sindicat estudiantil S'ha Acabat ha tornat a ser objecte aquest dimarts d'atacs per part de l'esquerra independentista radical a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat durant la fira d'associacions al campus universitari. Els Mossos d'Esquadra han hagut d'escortar els membres d'aquest sindicat, que reivindica una Catalunya lliure i constitucional.

El sindicat ha denunciat que "centenars de violents separatistes" han intentat acostar-se a la carpa de S'ha Acabat per atacar-la. Diversos vídeos mostren els estudiants tancats pels violents i protegits per un cordó policial.

No és la primera vegada que l'organització estudiantil patriòtica, que ERC va titllar d'extrema dreta , rep els atacs de l'independentisme radical. Tot i això, la consellera del govern socialista de Salvador Illa va negar la violència i va dir que les universitats a Catalunya són obertes i plurals. Davant d'aquest nou episodi d'assetjament, el PP i Vox han mostrat la seva solidaritat al sindicat agredit i han defensat la llibertat a Catalunya.

Suport als estudiants agredits

El catedràtic de dret Rafael Arenas ha considerat "intolerable que calgui la policia per protegir la carpa d'una associació juvenil en un campus universitari". Això ha generat la reacció d'altres espanyols que se solidaritzen amb els estudiants víctimes del "totalitarisme indepe a Catalunya".

El sindicat ha rebut també el suport de Júlia Calvet, avui diputada de Vox i al seu dia presidenta del sindicat patriòtic. "Aquesta és la realitat que la consellera diu que no existeix a les universitats catalanes", ha dit des del mateix lloc dels fets. Vox ha fet extensiva la seva denúncia dels fets, reflectint “la Catalunya tolerant i moderada que ens porta a Salvador Illa”.

Finalment, també el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, se n'ha fet ressò. "Avui hem acompanyat els joves valents de S'ha Acabat a la seva carpa de la UAB, on els de sempre han intentat boicotejar la llibertat d'expressió", ha explicat. I ha recordat que “mentre segueixin passant aquestes coses, ningú no pot parlar de normalitat a Catalunya”.

Els vídeos pujats a les xarxes, que mostren l'assetjament patit, reflecteixen també els comentaris de suport als estudiants de S'ha Acabat.

➡️ Política

Més notícies: