Pla mig curt de Carme Forcadell mirant a l'horitzó davant de dos micròfons
POLÍTICA

ERC acusa S'ha Acabat 'd'extrema dreta'

Comença el judici a un grup d'estudiants per presumptament vandalitzar un stand publicitari del grup S'ha Acabat


Per boca de Carme Forcadell, ERC s'ha referit a S'ha Acabat com a "extrema dreta". Es coneix que ahir va començar un judici que involucra aquesta organització i grups d'estudiants antifeixistes. L'expresidenta del Parlament ha aprofitat l'ocasió per opinar.

Acusats d'assaltar una carpa

Diversos estudiants de grups antifeixistes es van concentrar ahir a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Convocats pel grup La Pública Contra el Feixisme, els estudiants es van reunir a partir de les 8:30 del matí. Protestaven pel judici quatre acusats presumptament de boicotejar una carpa de S'ha Acabat a la UPF.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també ha mostrat el seu suport a la protesta. "Sempre amb vosaltres", ha dit per xarxes socials. Per part seva, S'ha Acabat, que és acusació particular en la causa, ha recordat en un comunicat l'"assalt violent" que van viure.

Segons l'organització, unes 200 persones van fer malbé presumptament el seu material propagandístic. Afirmen fins i tot que alguns dels seus militants van ser agredits. És, en definitiva, un altre cas de conflictes polítics dins les universitats públiques catalanes.

Forcadell se suma a la polèmica

Carme Forcadell ha expressat el suport als estudiants autoqualificats d'antifeixistes. En un missatge que ha compartit a X us ha mostrat el seu suport amb aquestes paraules:

Aquest missatge reflecteix la divisió d'opinions i la tensió política al voltant del judici. Més encara: reflecteix la sistemàtica lleugeresa que hi ha a Catalunya per qualificar els uns i els altres d'extrems o radicals. Perquè a ningú no se li escapa el tens clima polític que regna a les universitats públiques catalanes des de fa temps.

En qualsevol cas, enmig d'aquestes acusacions i tensions, el judici continuarà durant els pròxims dies. Es preveu que les mostres de suport per part de partits i diverses figures continuï.

➡️ Política

Més notícies: