Tres persones estan dretes davant d'un podi en una conferència de premsa al Parlament de Catalunya.
POLÍTICA

Qui és Rosa Maria Soberana, la nova diputada d'Aliança Catalana al Parlament

La líder del partit, Sílvia Orriols, li dona la benvinguda: 'ens espera molta feina i moments de tensió'

Un dels dos diputats d'Aliança Catalana al Parlament, Ramon Abad, ha anunciat que abandona l'escó. En una compareixença a la sala de premsa del Parlament, Abad ha explicat que la seva renúncia obeeix a motius de salut. “És un dia molt trist per a mi”, s'ha lamentat.

L'ara exdiputat no n'ha donat més detalls i s'ha limitat a dir que el seu estat de salut és “precari”. Per això, diu, no ha pogut assistir a les comissions parlamentàries que li corresponien. Finalment, ha dit “no tenir paraules” per mostrar la seva gratitud al partit.

Natural de Lleida i antic empleat de banca, l'experiència política d'Abad era limitada. Fa més d'una dècada, va militar a ERC, i la primera vegada que va estar a llistes electorals va ser amb Aliança Catalana. A tots els efectes, Abad i els seus col·laboradors van crear des de zero l'estructura del partit a la província.

Dues persones parlant en una conferència de premsa al Parlament de Catalunya.

Qui el substitueix?

A la mateixa intervenció des del Parlament, també ha parlat la que serà la substituta d'Abat: Rosa Maria Soberana.

Natural del petit municipi de Vinaixa, Sobirana anava de número dos per Lleida i la seva experiència política és també limitada. Ella mateixa ha començat per assenyalar que la pràctica totalitat de la seva vida professional ha transcorregut al sector privat. Segons mostra el seu perfil a la xarxa social LinKedIn, ha treballat en "desenvolupament comercial i de vendes" en una important empresa d'uniformes escolars.

Visiblement emocionada, l'ara diputada Sobirana ha reivindicat Abad com un “lluitador incansable per la independència de Catalunya”. Així mateix, ha insistit que Abad seguirà vinculada al projecte polític.

Orriols li dona la benvinguda

La líder del partit, Sílvia Orriols, ha agraït a Abad la seva “treball i lleialtat”. I igual que ha fet Sobirana, Orriols, ha remarcat que la marxa d'Abad no és cap "adéu".

Finalment, també ha donat la benvinguda a la nova diputada, a qui ha advertit que “ens espera molta feina i moments de tensió”.

➡️ Política

Més notícies: