Andrea Llopart somrient amb ulleres de sol i subjectant un cartell verd amb el lema 'ni amnistia ni autodeterminació, no en nom meu'. De fons, una concentració amb centenars de persones amb banderes espanyoles
POLÍTICA

S'ha Acabat proclama Andrea Llopart com la seva nova presidenta

Júlia Calvet Puig deixa pas Andrea Llopart a la direcció de l'organització de joves constitucionalistes

Canvis a l'organització S'ha Acabat. L'autoqualificada com a “única associació de joves patriotes de Catalunya” canvia de lideratge. Ara estarà al capdavant de l'organització Andrea Llopart.

Canvis en la direcció

S'ha Acabat es va fer famosa als anys més intensos del procés. Va néixer com a organització de l'àmbit universitari català. A nivell ideològic, defensen el constitucionalisme i l'unionisme, cosa que els ha valgut la qualificació "d'extrema dreta” per part de l'òrbita independentista.

L'organització ha rebut mostres públiques de suport des de sectors polítics afins. Figures polítiques com Alejandro Fernández o Ignacio Garriga fins a intel·lectuals de l'esfera unionista.

La seva última activitat va ser l'estrena d'un documental, 'El Preu de la Llibertat', que narrava la seva experiència associativa. Ara es viuen canvis en el lideratge del grup. Diu adeu Júlia Calvet Puig, que cedeix el testimoni a Andrea Llopart.

Al comunicat, Calvet parla que ha estat “un dels reptes més grans als quals s'ha enfrontat”. Així mateix, assenyala que “venen temps difícils i l'adversari ja no és només el separatisme”.

Nova presidenta

La nova presidenta, Andrea Llopart, s'ha manifestat molt contenta en xarxes pel nomenament:

Com ella mateixa assenyala, “aquest any serà molt intens”. El clima de tensió política i social a Espanya i Catalunya ho presagia. Amb l'amnistia en marxa, la divisió de la societat catalana i les aliances del PSOE, és segur que S'ha Acabat continuarà amb la seva tasca reivindicativa.

El líder del PP català, Alejandro Fernández, que manté molt bona sintonia amb l'organització, ha felicitat la nova presidenta. Així com altres figures polítiques de la dreta espanyola i catalana. El més probable és que, des del seu àmbit d'acció, S'ha Acabat formi part del debat polític que ja encara les properes autonòmiques.