Plànol curt d'Eduard Pujol durant una votació al ple del Parlament
POLÍTICA

La segona vida d'Eduard Pujol: de proscrit de Junts a candidat per a senador

Pujol va ressorgir de les seves cendres després d'un escàndol sexual i ara serà la veu de Junts al Senat

Winston Churchill insistia que la política és més emocionant que la guerra perquè a la guerra només et poden matar una vegada.

I encara que no calgui arribar fins a la mort política i després ressuscitar - Pedro Sánchez, per exemple -, són molts els casos de polítics que tenen algun cop de sort i tornen a la palestra. Les causes són molt variades.

Des de l'enfonsament d'un sector dins del partit fins a dimissions que fan que pugi el següent a la llista. D'això darrer hem vist dos casos recents al Parlament de Catalunya. Pau Ferran (PP) i Juli Fernández (ERC) van aconseguir ser diputats per un cop de sort.

Però si no de sort, el cas d'Eduard Pujol (Junts) sí que és un altre exemple de ressorgir des de les cendres. Després d'un escàndol sexual que es va convertir en un calvari i que li va valer el menyspreu del seu partit, Pujol portarà ara la batuta de Junts al Senat.

Menyspreu i posterior perdó públic

Periodista molt conegut a Catalunya per dirigir alguns vaixells insígnia com ara RAC1 o BarçaTV, Eduard Pujol va ser un fitxatge de l'expresident Carles Puigdemont. Però el fitxatge no va durar gaire.

Captura de pantalla d´un programa de 8TV amb Pilar Rahola i Eduard Pujol

Després que sortissin a la llum uns presumptes casos d'abusos sexuals per part de Pujol, el partit el va suspendre cautelarment de militància i el va obligar a renunciar a l'escó.

Davant d'aquestes acusacions, Pujol es va mostrar molt ferm i va explicar que havia iniciat accions penals per defensar-se de totes les acusacions. “Ho faig per la duresa del linxament que vaig patir i perquè m'he sentit realment impotent i indefens davant d'aquestes difamacions, sovint sense saber què fer”, va dir Pujol al seu dia.

Poc després, la justícia va donar la raó a Pujol, que va emprendre accions legals contra les dues acusadores. Una va ser processada per injúries i calúmnies, i l'altra va ser denunciada per un delicte d'amenaces.

Davant això, Junts va procedir a presentar una disculpa pública i ho va readmetre com a candidat al Congrés, on va aconseguir un escó.

Proposat com a portaveu al Senat

Ara Pujol passarà d'una càmera a l'altra. Tal com va anunciar el partit aquesta setmana, Junts havia proposat Pujol, Teresa Pallarès i Francesc Ten com a senadors per designació autonòmica.

Així mateix, Pujol ha estat proposat com el nou portaveu, en substitució de Josep Lluís Cleries, a qui el partit ha acomiadat reconeixent la feina. Cal esperar, doncs, que Pujol continuï la mateixa línia reivindicativa de Cleries des d'una cambra que, això sí, té molta menor incidència que el Congrés.

En qualsevol cas, és un altre cas de resurrecció política.

➡️ Política

Més notícies: