Juli Fernández (ERC) amb les ungles pintades al Parlament
POLÍTICA

Juli Fernández, el conseller de les ungles pintades que entra al Parlament de rebot

La sort somriu a aquest exconseller i més que ho podrà fer: ERC es reorganitza i ell és al sector Junqueras

Juli Fernández és una de les figures més vistoses de la política catalana i, més en particular, d'ERC. L'exconseller de Territori és conegut per tenir una estètica molt cridanera, amb les ungles pintades i una vestimenta molt personal. Ell mateix va explicar que va deixar de pintar-se les ungles perquè no volia que aquest atribut eclipsés la seva tasca de govern.

Sigui com sigui, la carrera política més recent de l'exconseller Juli Fernández ha estat una mica atzarosa. Fernández, per exemple, va ser conseller de Territori durant només vuit mesos. Aquest breu pas per la conselleria s'explica per la sortida de Junts del Govern i la posterior remodelació de l'executiu que va fer Pere Aragonès. En aquest impàs va estar Fernández al poder.

Davant els seus fracassos com a conseller amb els temes de Rodalies i de la B-40, ERC va crear una secretaria general adjunta "d'Estratègia, Comunicació i Coordinació institucional' per recol·locar Fernández. És a dir, van posar Fernández en aquest càrrec perquè era una figura política ja massa cremada i, alhora, amb certa importància dins del partit.

Juli Fernández d'ERC

Però l'atzar no vol que Juli Fernández es quedi sense càrrec. I és que la decisió de Pere Aragonès de deixar la primera línia política en un gest de responsabilitat pels resultats d'ERC ha portat els republicans a donar el seient de diputat al següent a la llista. I aquest no és cap altre que Juli Fernández, que tindrà el seu escó quan es constitueixi el Parlament.

L'ara diputat Fernández forma part del sector Junqueras i tots dos ja han protagonitzat gestos amistosos mutus. Amb la reorganització interna del partit i el previsible intent de Junqueras de prendre el control, Fernández potser tornarà al nucli dur d'ERC.

➡️ Política

Més notícies: