Pau Ferran, del PP
POLÍTICA

Qui és Pau Ferran, el jove del PP que serà diputat inesperadament

La renúncia d'una coneguda figura del PP català ha portat Ferran a entrar al Parlament per Barcelona

A Pau Ferran, de només 28 anys, li ha somrigut la sort. El president del partit a Vic es va quedar a un escó a les passades eleccions del 12M d'entrar al Parlament. Anava de número 12 per Barcelona i el PP va obtenir 11 representants. Però la renúncia a l'acta de diputat d'un company de partit l'ha portat ara a tenir un escó per Barcelona.

Diputat d'última hora

Ahir era notícia que Santi Rodríguez, secretari general del PPC i número 4 per la capital catalana, havia renunciat com a diputat al Parlament per mantenir el seu escó al Congrés dels Diputats. Tal com va explicar ell mateix, havia pres la decisió de manera consensuada amb Alejandro Fernández i per “seguir de prop què passa amb el procés al Congrés”.

Com un efecte dòmino, aquesta decisió ha beneficiat Pau Ferran, que era el següent a la llista. A partir de dilluns que ve, quan es constitueixi el Parlament de la nova legislatura, Ferran serà el primer diputat d'Osona que hagi tingut el PPC a la seva història. Així ho celebra el mateix Pau Ferran a través de xarxes socials:

Política municipal des d'un terra difícil per al PP

Nascut el 1996, Ferran serà diputat amb tan sols 28 anys, sent així un dels més joves de la cambra. En general, ha estat precoç en totes les activitats polítiques. Amb 18 anys, per exemple, ja va formar part d'unes llistes electorals per Castelldefells. A partir d'aquí, va anar escalant fins a arribar vicesecretària d'organització de les joventuts i president del PP a Vic.

Primer pla del líder del PP a Vic

D'aquesta manera, Ferran s'ha bregat a la política municipal i en un territori difícil per al PP com pot ser la Catalunya interior. De fet, a les darreres eleccions municipals del maig del 2023 -les que van precipitar l'avançament electoral de Sánchez-, Ferran va ser el candidat del PP a l'alcaldia de Vic.

Des d'allà, va plantejar un discurs molt proper al que poden presentar Albiol o fins i tot Alejandro Fernández, que va tenir a l'èxit de l'alcalde de Badalona un reclam electoral. Tot i no ser natural de Vic, Ferran va organitzar la seva campanya al voltant del problema de la inseguretat, l'okupació i les baixades d'impostos. Cal esperar, doncs, que ara tingui l'oportunitat de destacar-se al Parlament amb alguns d'aquests temes, cada cop més urgents per a la societat catalana.

➡️ Política

Més notícies: