Imatge de Jordi Turull en primer pla i Laura Borràs
POLÍTICA

El sector crític de Junts eleva el to: noves acusacions a la cúpula del partit

Després de la seva expulsió, Casol parla de 'masclisme molt agressiu' i de fons batega la lluita entre Turull i Borràs per l'orientació política del partit

Cristina Casol no s'amilana. Després de ser expulsada del grup parlamentari després d'haver acusat el partit de masclisme, ara es reafirma. Parla de “masclisme molt agressiu” dins de Junts i diu que es donarà de baixa del partit.

Casol respon a la seva expulsió

Casol va denunciar assetjament dins de Junts i Junts la va expulsar del grup parlamentari. A partir d'aquí, més de la guerra interna entre Turull i Borràs. Ahir, Casol va dirigir acusacions greus contra la seva formació i anuncia que està en tràmits per donar-se de baixa.

Les acusacions d'actituds masclistes són força sòrdides: Casol arriba a parlar de “crítiques a la vestimenta” i “abús de poder”. Explica que l'expulsió del grup parlamentari és exclusivament una “represàlia”. I assegura que a la denúncia que va interposar apareixien noms i cognoms.

Casol ha explicat que el Parlament va posar en marxa la maquinària perquè, segons ella, va veure "indicis" d'actituds masclistes. Això va conduir a la participació de l'empresa externa, que va fer una crida a declarar Casol. Segons ella, l'oficina del Parlament ha admès que al grup de Junts hi ha un “ambient molt dolent i un masclisme arrelat”.

Junts es defensa i diu que Casol barreja assumptes polítics dins de la denúncia. S'escuden que l'informe final assenyala que tot això té una derivada més laboral que una altra cosa. En definitiva, la lluita interna que hi ha a Junts entre sector Turull i sector Borràs.

Un problema de poder i de rumb

El més probable és que tota la confusió que hi ha al voltant d'aquest cas no sigui res més que una província de l'actual lluita de poder. De moment, Laura Borràs perd cada cop més posicions dins del partit. Entén que l'expulsió de Casol i previsiblement de Madaula són jugades de Turull per aïllar-la encara més.

Jordi Turull envoltat de Laura Borràs i Carles Puigdemont

Entre els que van votar a favor de l'expulsió de Casol hi ha figures de pes com Anna Erra, Jaume Giró, Calvet i, és clar, el mateix Turull. En última instància, l'objectiu és treure's del mig Borràs perquè no molesti. El rumb de Junts és tornar al pragmatisme i a ressuscitar implícitament Convergència.

A més, el soroll amb una cosa tan sensible com el masclisme no ajuda en un moment en què Junts té tot el focus mediàtic a sobre. Després d'haver votat en contra de l'amnistia, els espera un mes de més protagonisme encara. El que evidencia aquest cas és que Junts té un pla i farà el que estigui a la mà per aconseguir-ho.

➡️ Política

Més notícies: