Muntatge fotogràfic amb Arnaldo Otegi en primer pla i Pedro Sánchez de fons
POLÍTICA

El PSOE afirma que Bildu i ERC han fet més pels espanyols que VOX

Isabel Díaz Ayuso i Martínez Almeida demanen la dimissió del delegat del Gobierno a Madrid, Francisco Martín

Polèmica a Madrid per les paraules de Francisco Martín, delegat del Gobierno a la Comunitat. Fa unes hores, el representant governamental i militant del PSOE ha afirmat que Bildu i Esquerra Republicana han fet més pels espanyols que VOX i PP. Les reaccions no han trigat a arribar.

Francisco Martín ha dit, concretament, que els "suposats enemics d'Espanya", en clara al·lusió als independentistes catalans i bascos, han fet més pel nostre país que "els patrioters de polsereta". Sent aquesta, sens dubte, una referència al PP ia VOX. El socialista ha fet aquestes declaracions en un esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum.

Foto a mig cos de Francisco Martín davant d'un faristol en una xerrada

Literalment, Francisco Martín ha expressat que "aquests suposats enemics d'Espanya han contribuït a salvar milers de vides donant suport a l'estat d'alarma.[...]La meva pregunta és com és possible que aquests patriotes de polsera no estiguessin remant a favor d'Espanya”.

Com no podia ser d'altra manera, les seves paraules han generat molta polèmica. Els primers que han alçat la veu han estat Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez Almeida, que directament han demanat la dimissió del delegat del Gobierno a Madrid. La presidenta de la Comunitat ha estat contundent, afirmant que “si té decència hauria de dimitir” després d'aquestes “gravíssimes” paraules.

Ayuso s'ha mostrat indignada, ja que, per exemple, Bildu són “els hereus dels que han comès els delictes més greus contra la democràcia a Espanya”. Així mateix, també ha deixat clar que, per a ella, Martín “no és el delegat del Gobierno”, sinó el “delegat del PSOE”.

Sobre la dimissió, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que “total, portem 5 delegats en 4 anys. Només li queda un mes al càrrec, així que no el trobarem a faltar”.

Francisco Martín ha tingut diversos càrrecs dins del PSOE. Va ser assessor parlamentari al Congrés dels Diputats el 2009 i també va formar part de la Comissió Executiva Regional del PSOE Madrid entre el 2015 i el 2017. Entre els seus càrrecs també figuren formar part del gabinet de Presidència del Gobierno (2018-2020) i des del 2021 és Secretari d'Estratègia i Acció Electoral del partit a Madrid.

➡️ Política

Més notícies: