Pla mig curt de Pere Aragonès amb cara trista i de fons un cartell groc amb el logotip d'Esquerra Republicana
POLÍTICA

Rescaten un vídeo de Pere Aragonès que el deixa en evidència arran de l'escàndol d'ERC

El president en funcions de la Generalitat treia pit per l'honestedat del partit

Aquesta setmana hem assistit al colofó de la implosió d'ERC, en un dels escàndols més kafkians que es recorden darrerament. El Diari Ara va revelar que els cartells amb el lema 'Fora l'Alzheimer de Barcelona' amb la foto d'Ernest Maragall van sortir del seu propi partit. A més, s'ha sabut que la direcció ho va tapar tot en conèixer els fets encara que ara diuen que no en sabien res i que depuraran responsabilitats.

En el context de l'escàndol que esquitxa Esquerra, han sortit a la llum unes velles declaracions de Pere Aragonès durant un míting del partit. Unes soflames que no deixen gens bé l'expresident i els que han liderat el partit en aquesta darrera etapa.

El vídeo mostra el president dient que “nosaltres ni robem ni enganyem” i traient pit per “un projecte col·lectiu que no va de persones ni de messianismes” sinó de la “ciutadania de Catalunya”. I és que durant molt de temps els líders del partit s'han esforçat a presentar ERC com l'únic partit lliure de corrupció a Catalunya. Ara, les acusacions de falsa bandera, de joc brut i de caixa B posen en dubte el prestigi i la credibilitat de la formació.

El silenci de Pere Aragonès

Pere Aragonès és precisament un dels dirigents d'ERC que, de moment, no s'ha pronunciat sobre l'escàndol. Sí que ho van fer Oriol Junqueras, Joan Tardà i Montse Rovira, encara que en una mateixa línia: que no en sabien res i que es prendran les mesures oportunes per aclarir els fets i sancionar els culpables.

Però ni Pere Aragonès ni Gabriel Rufián han obert la boca davant les greus acusacions que amenacen de fer volar pels aires el partit. El president en funcions de la Generalitat només ha tuitejat sobre Marine Le Pen, les dades d'ocupació a Catalunya i els suposats èxits del govern. Mentrestant, segueix la guerra interna entre els diferents sectors del partit que fan servir el joc brut en la lluita pel poder.

A la desesperada

ERC cerca una sortida a la desesperada per esquivar la crisi. Un sector pensa que el millor seria investir Salvador Illa i entrar al govern per recompondre's des del poder que sempre és més fàcil. Encara que altres estan per explorar la unitat independentista per fer front al' amenaça de Sílvia Orriols davant d' una eventual repetició electoral .

Al rerefons hi ha la rivalitat entre Oriol Junqueras, que va fer un pas al costat per agafar impuls i revalidar la seva presidència al proper congrés nacional, al novembre. I Marta Rovira, que estaria forjant una candidatura alternativa encapçalada per Marta Vilalta i Roger Torrent, i ella movent els fils des de l'ombra. El congrés escenificarà la baralla entre les dues estratègies oposades, la de l'aliança amb el PSC que defensa Junqueras, i la del retorn a la via independentista que representa Rovira.

➡️ Política

Més notícies: