Muntatge amb dos primers plans de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient
POLÍTICA

El regal a Junts que gairebé assegura la investidura de Pedro Sánchez

Junts per Catalunya ja té grup propi i s'assegura 2 milions d'euros que no voldrà perdre

Sembla que les rebaixes d'aquest estiu del 2023 seran històriques a la seu del PSOE. Tot s'hi val per poder comptar amb els vots de Carles Puigdemont i fins i tot se li han cedit dos diputats socialistes perquè Junts tingui grup propi. El que no s'ha vist mai: càrrecs electes del PSOE ajudant el partit de Míriam Nogueras per tenir els privilegis al Congrés que no es van guanyar a les urnes.

Gràcies al gest del PSOE, aparentment sense res a canvi, Junts per Catalunya comptarà amb un pressupost de més de 40.000 euros mensuals, més assessors i temps a les intervencions. En definitiva: dos milions d'euros en quatre anys que van molt bé per a un partit que gairebé ja no governa enlloc i manté estructures de l'antiga Convergència.

El més curiós del cas és que sigui el PSOE qui cedeixi dos diputats a Puigdemont per tenir grup propi. Sumar ha fet el mateix amb ERC, però és tal l'ambició de Pedro Sánchez que li és igual ia qualsevol foto amb l'home reclamat encara per la justícia espanyola. Tot s'hi val per a la investidura i aquí cadascú juga les seves cartes. També Junts, que ja té uns diners a la butxaca abans de negociar la investidura. Perquè no ens enganyem, aquí rau la clau de l'assumpte.

Pla mitjà de Pere Aragonès amb cara de fàstic i Carles Puigdemont parlant

Els 2 milions d'euros per a Junts que gairebé asseguren la investidura de Pedro Sánchez

Sembla ja gairebé impossible que Junts i ERC no votin Pedro Sánchez. Només un canvi de guió impossible amb el PNB podria allunyar el PSOE de la Moncloa. Siguem sincers: oblidin la dialèctica, les actuacions de Puigdemont i els seus i les proclames buides. Junts per Catalunya acabarà votant Sánchez per poder estar quatre anys cobrant al Congrés. Així de simple, així de trist.

Votar en contra de Sánchez implicaria tornar a la casella inicial i començar un nou cicle electoral. Tots dos partits processistes saben que les perspectives electorals no són bones, almenys no millors que les del 23 de juliol. Ara tenen grup propi, diners directes i una posició de cert privilegi.

ERC pot somiar mantenir la Generalitat a canvi de no deixar caure Pedro Sánchez. Junts per Catalunya sap que té a mà la tornada de Puigdemont, una cosa improbable fa uns mesos. Si li sumen les condicions al Congrés, més clar, l'aigua. O com dirien a les pel·lícules: tothom té un preu i PSOE i Podem sembla que ja saben quin és dels processistes. Ara ja només és qüestió de temps.

➡️ Política

Més notícies: