Pla mig curt de Jordi Borràs amb el logotip del Front Nacional de Catalunya de banda i una foto amb banderes estelades de fons
POLÍTICA

El processisme ataca ara el Front Nacional, l'expartit de Sílvia Orriols

Posen al punt de mira un candidat de la formació independentista radical FNC

Des de les passades eleccions municipals del 28 de maig, els processistes catalans s'han llançat al coll de Sílvia Orriols. Amb un discurs clarament independentista i desacomplexadament antiislamista radical, la líder d'Aliança Catalana ha fet tremolar els fonaments del processisme. L'alcaldessa de Ripoll posa en dubte l'estratègia d'ERC, Junts i la CUP i parla de molts dels problemes que aquests tres partits volen silenciar -com la immigració-. El seu previsible salt al Parlament pot canviar el panorama polític independentista a Catalunya els propers anys.

A més, la campanya contra Sílvia Orriols té un altre rerefons, i és que Aliança Catalana trenca l'oasi processista del “som terra d'acollida”. En plena guerra contra l'"extrema dreta", el catalanisme no tolera que hi hagi indepes parlant d'immigració i seguretat. Ràpidament els han d'assenyalar. “Orriols no és idiosincràsia catalana”, va arribar a afirmar la portaveu del Govern, Patricia Plaja.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

Per aquest motiu, l'establishment processista s'ha proposat atacar tot aquell que des del bàndol catalanista opti per parlar de certs temes tabú, com és el cas de la immigració. Això afecta Aliança Catalana i Sílvia Orriols, però també el seu expartit, el Front Nacional de Catalunya (FNC), amb representació a diversos municipis com Manresa. I aquesta setmana n'hem vist un clar exemple.

Pressionen perquè facin fora de la feina un candidat del Front Nacional de Catalunya

Fa uns dies, coneixíem que Catalunya Ràdio ha invertit un bon grapat de diners públics per fer un nou programa, 'Extrema Catalunya' sobre “l'extrema dreta, des de Franco fins a Vox”. El fotoperiodista Jordi Borràs, guru de l'antifeixisme català que viu, en bona part, de les seves col·laboracions als mitjans públics i ultrasubvencionats, va presentar públicament aquest espai.

No van ser pocs els que van criticar la temàtica del nou programa. Per exemple, una usuària va respondre a la publicació amb un “extrema hòstia, la que té”, referint-se a Jordi Borràs. I polèmica va esclatar. I és que la usuària que va fer aquest comentari va ser candidata del Front Nacional de Catalunya a Manresa a les passades municipals, cosa que el processisme va aprofitar per carregar contra el partit identitari català.

NacióDigital, un dels mitjans més subvencionats per la Generalitat, va fer una notícia en què assenyalava que “la número 4 del FNC per Manresa amenaça Jordi Borràs d'hostiar-lo”. Una interpretació poc fidel del comentari, però era igual, la qüestió era desacreditar aquest partit.

Tothom sap que dir que algú “té una hòstia” no és el mateix que amenaçar aquest algú, però això tampoc és el més important. Ja se sap que el processisme no deixa passar mai l'oportunitat de fer-se la víctima. Però la cosa no s'acaba aquí.

Jordi Borràs es va fer ressò de la notícia, i a més va aprofitar per demanar que facin fora de la seva feina la candidata del FNC. “Hola Departament de Justícia. Penseu fer alguna cosa amb la Judit Llorca, que diu que és treballadora de Serveis Penitenciaris i amenaça un fotoperiodista per motius ideològics?”, escrivia al seu compte de X.

Així doncs, Jordi Borràs no en té prou de malinterpretar el comentari d'aquesta usuària, sinó que a més demana que se la faci fora de la seva feina. El fotoperiodista va rebre molts altres comentaris negatius, però va aprofitar precisament aquest missatge per assenyalar un partit com el Front Nacional, que com Aliança Catalana, posa en perill l'oasi processista que es viu a Catalunya des de fa anys.

➡️ Política

Més notícies: