Vista de l'accés a la presó de Lledoners, a 18 de març de 2024, a Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona, Catalunya (Espanya)

POLÍTICA

Un reclús ataca amb vidres a diversos funcionaris en una presó catalana

Els funcionaris informen d'un altre episodi d'agressions. La distància entre els treballadors i el Departament de Justícia no fa més que augmentar.

Continua l'infern de les presons catalanes. Els funcionaris informen que ahir, diumenge, va tornar a ser una jornada d'alta conflictivitat a la presó de Lledoners. D'altra banda, les protestes continuen i el desacord amb la consellera Ubasart és màxim. Per la seva banda, la consellera insisteix que no dimiteix.

La situació de les presons catalanes

El polvorí d'inseguretat a Catalunya ha esclatat i ho ha fet a través de les presons. El detonant va ser l'assassinat de la cuinera de la presó de Mas Enric. Però la situació venia de llarg i els funcionaris ja van avisar en moltes ocasions. I de moment la situació no millora i va a ritme de ser un dels elements de la campanya electoral.

L'assassinat de Núria a mans d'un pres va desfermar la completa indignació dels funcionaris, així com les seves protestes. Davant d'això, la consellera Ubasart va haver de sortir a donar explicacions. Com és habitual, va donar multitud de raons, de laments i va fer seva la responsabilitat. Però del que demanaven els funcionaris (que dimitís) res.

Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre

I com li va dir Alejandro Fernández: “una presó no és un balneari”. Aquesta situació seria un altre exemple més del teatre polític si no fos perquè la situació a les presons catalanes és igual de dolenta. I els fets del cap de setmana ho confirmen.

Diumenge d'incidents a Lledoners

En un missatge remès als mitjans, els funcionaris apunten que “ahir va ser un dia molt complicat pel que fa a la conflictivitat a Lledoners”. I certament així ha estat. En un mateix dia van tenir sis incidents, deu aïllaments de presos i dos funcionaris ferits.

“El primer”, expliquen els funcionaris, “va rebre diversos cops de puny que li van provocar ferides al llavi i a la cara”. Però l'incident més preocupant va ser el segon. Un intern que ja havia protagonitzat un “altercat molt greu” al seu mòdul va atacar amb un vidre trencat diversos treballadors.

Si no fos perquè portaven la protecció adequada, l'incident es podria haver resolt de manera molt preocupant. De fet, malgrat la protecció, un dels funcionaris sí que va patir un tall a la mà i un cop a la cara. D'aquesta manera, continua el 'suma i segueix' de les presons catalanes davant de la inacció del Departament de Justícia.

➡️ Política

Més notícies: