Muntatge de Santiago Abascal amb el logotip de la ràdio catalana RAC1
POLÍTICA

RAC1 relaciona Vox amb els homes que peguen a les dones

La ràdio líder a Catalunya difon una polèmica opinió

L'entrada de Vox a les institucions autonòmiques ha desencadenat el pànic i ha posat en marxa la maquinària mediàtica. La campanya s'intensifica a mesura que s'acosten les eleccions del 23-J, davant el temor de que els d'Abascal entrin al govern. Els opinadors tenen un paper crucial en aquest combat per frenar la dreta.

Sense anar més lluny, el periodista valencià Rafa Garrido ha relacionat Vox amb el maltractament a les dones en una intervenció a RAC1. Garrido, cap de política de l'Agència ACN, ha advertit així de les conseqüències de tenir a Vox a les institucions. Una polèmica opinió que ha emès la ràdio del Grup Godó i la més escoltada a Catalunya.

Polèmica opinió a Rac1

L'opinador ha assegurat sentir “por i vergonya” davant l'entrada de Vox al govern de la seva terra, el País Valencià. Vergonya, diu, “pel vicepresident torero i la presidenta de les Corts acabada d'aterrar del segle XIX”. I por, afegeix, perquè Vox “legitimarà” el maltractament a les dones o la violència contra els gais.

Garrido, que viu a Catalunya però se sent “orgullosament valencià”, no té por de les lleis que pugui fer Vox. “Perquè”, segons ha dit, “les lleis es fan i es desfan”.

Té por “perquè la institucionalització amb què estan vestint polítiques d'extrema dreta, masclistes, homòfobes i negacionistes pot inflamar energúmens que se sentin legitimats per pegar a la dona, menysprear el cambrer magribí, o atonyinar el gai que passeja pel carrer amb el seu marit”.

Vox es defensa

Vox està al punt de mira per negar la violència de gènere en tant que concepte ideològic. Cosa que genera controvèrsia fins i tot dins dels seus socis, el PP. La presidenta dels populars extremenys ha acusat als d'Abascal de negar la violència contra les dones.

Davant aquesta allau de crítiques, Vox es presenta com “el partit que millor defensa les dones a Espanya”. El mateix Santiago Abascal ha condemnat el que considera una “campanya repugnant de l'esquerra”. I ha respost presentant un document amb deu mesures per combatre la violència contra la dona.

➡️ Política

Més notícies: