Primer pla del locutor de ràdio Jordi Basté
POLÍTICA

Jordi Basté, l'alliçonador

El líder dels matins a la ràdio intensifica la seva campanya anti Vox


Jordi Basté és des de fa anys el líder indiscutible dels matins a la ràdio catalana. El seu programa El món a RAC1 suma 711.000 oients, segons els EGM que han sortit aquest dimecres. Només el seu espai, que dura sis hores cada matí, és escoltat per més gent que tota la programació de Catalunya Ràdio.

Basté és, doncs, un dels periodistes més influents de Catalunya. I treballa en una ràdio privada, propietat del Grup Godó, que té per ideologia estar bé amb el poder. RAC1 , però, és la joguina processista del Conde. I probablement, Basté és un dels màxims exponents d'aquest sobiranisme català tan políticament correcte.

Cada matí Jordi Basté destil·la les seves fòbies i la seva ideologia a les seves editorials, a les opinions gravades de col·laboradors i a la informació que escull. Des del 28 de maig passat ha intensificat el seu discurs contrari a Vox ia la dreta identitària catalana.

En el cas de Ripoll ha donat veu a tothom menys a Sílvia Orriols, l'actual alcaldessa i líder d'Aliança Catalana. Ha deixat que al seu programa parlin els responsables d'Esquerra i Junts a Ripoll, però ha decidit practicar un cordó sanitari informatiu a Orriols. És el seu programa, són les seves normes.

Amb Vox, Jordi Basté ha decidit anar més enllà. Aquest matí del 28 de juny, just un mes després de les municipals, n'ha estat el màxim exponent. Ha començat parlant dels pactes de Feijóo amb Vox. Basté ha atiat també el PP d'Extremadura, repetint una vegada i una altra que Vox era "extrema dreta".

Per si no hagués parlat prou de Vox, també ha atacat la decisió del president del parlament de Castella i Lleó de treure la bandera LGTBI. No ha dubtat a mostrar la seva opinió contrària i la seva “incredulitat”. "On hem arribat?", cridava Jordi Basté. A més, també ha tingut temps per parlar de la pancarta de Vox a Madrid.

Per si no n'hi hagués prou, ha seguit amb el discurs del Rector de la Universitat de Barcelona dimarts passat. Joan Guardia demanava mobilitzar-se contra l'"extrema dreta des de la universitat".

Basté ha tancat els cinc minuts del dia dedicats a demonitzar Vox relacionant la informació de Castella i Lleó amb un estudi que assegura que les agressions contra el col·lectiu LGTBI s'han doblat a Espanya.

Jordi Basté tampoc ha donat veu a Vox a la informació del monogràfic sobre Educació del Parlament. El cordó sanitari funciona a la perfecció. Dia rere dia relaciona l'"extrema dreta" amb la por de determinats col·lectius, amb agressions. És curiós que amb la intenció de no voler parlar d'algú cada dia li dediqui diverses informacions.

➡️ Política

Més notícies: