Primer pla de Carles Puigdemont mirant a càmera
POLÍTICA

Puigdemont demana a la UE que multi Espanya per ajudar Rússia a finançar la guerra

L'expresident acusa el govern espanyol de donar suport als russos en el conflicte d'Ucraïna


Carles Puigdemont segueix amb la seva batalla particular contra Espanya. Després de patir la seva derrota judicial més gran fa unes setmanes, l'expresident continua atacant tothom que no li balli l'aigua. Fa uns dies, va enrabiar-se per les respostes que li va donar la nova intel·ligència artificial de Google. Ara, ha fixat el seu punt de mira una altra vegada a Espanya, a qui acusa d'ajudar Rússia a finançar la guerra a Ucraïna.

El líder de Junts per Catalunya ha enviat un escrit a la Unió Europea per demanar que es multi Espanya al·legant aquest motiu. A la carta, signada conjuntament amb Toni Comín i Clara Ponsatí, Puigdemont acusa l'Estat de comprar gas rus per abaratir el preu de l'energia. Segons l'expresident, amb aquesta acció el govern de Pedro Sánchez estaria finançant de manera directa Rússia en el conflicte que manté amb Ucraïna .

“Espanya ha duplicat, o fins i tot triplicat, les importacions de GNL rus”, afirma Puigdemont. Segons ell, això hauria passat “en cadascun dels darrers 12 mesos en comparació amb l'any anterior”. La sentència de l'expresident de la Generalitat està basada en les dades elaborades per Enegás.

Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador

Tot i que Carles Puigdemont demana sancions a Espanya per aquest motiu, la veritat és que la compra de gas rus no depèn del govern de Pedro Sánchez. L'executiu espanyol va justificar que no pot intervenir en aquestes operacions perquè són transaccions entre empreses privades. Això sí, en aquest sentit va demanar que deixessin de comprar gas rus. El problema és que, com al·legaven, els acords formen part de contractes ja tancats anteriorment.

Carles Puigdemont demana que es considerin sancions per 'finançar' Rússia

Igualment, Carles Puigdemont pregunta a la Unió Europea "si té previst que es proposin al Consell sancions perquè els Estats no financin la guerra" d'Ucraïna. I en cas que no sigui així, també els qüestiona si hi ha “altres opcions jurídiques” que podrien considerar per evitar omplir de diners les butxaques russes. En relació amb tot això, l'expresident remarca que permetre-ho provoca que hi hagi “conseqüències negatives per als objectius de política exterior i de seguretat comuna de la UE”.

➡️ Política

Més notícies: