Muntatge amb Pedro Sánchez, Sergio Ramos quan jugava al Reial Madrid i José Luis Rodríguez Zapatero
POLÍTICA

El PSOE de Sánchez i Zapatero vol ser com el Reial Madrid

Confien en una remuntada que seria històrica

Minut 93, Lisboa. L'Atlètic de Madrid és a punt de proclamar-se campió d'Europa per primera vegada. Feia tants minuts que els de Simeone anaven al davant al marcador que Neptuno ja es preparava per a una nit històrica. Fins que va aparèixer Sergio Ramos, va empatar el partit i el Reial Madrid va tornar a ser el rei d'Europa .

La Champions blanca del 2014 resumeix la història d'un equip guanyador, especialista en remuntades èpiques i nits màgiques. Només el Reial Madrid és capaç de desafiar la història, de parar el temps i aconseguir allò que minuts abans semblava impossible. I això és exactament el que vol el PSOE de Pedro Sánchez, remuntar i guanyar en temps de descompte.

"Les enquestes estan per guanyar-les i el PSOE ha demostrat moltes vegades que és l'únic capaç de remuntar". És el que deia aquesta mateixa setmana José Luis Rodríguez Zapatero en una entrevista al diari 20minutos. I sembla que l'expresident del Govern n'està convençut.

Zapatero sap de primera mà què és guanyar contra pronòstic unes eleccions generals. El 2008 el PSOE va derrotar el PP de Mariano Rajoy per 169 escons a 154. Un any abans el Partit Popular havia guanyat en termes generals les eleccions municipals a Espanya. És cert, havia passat un any, la victòria a les municipals del PP va ser gairebé un empat tècnic i Sánchez no és Zapatero, però el PSOE va guanyar quan pocs ho esperaven mesos abans.

Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació

Parlant d'aquest resultat del 2008, Zapatero insisteix a la seva tesi: "Es constata que l'únic partit que ha demostrat que és capaç de remuntar davant d'una situació electoral difícil en la història de la democràcia és el PSOE". I aquest és l'esperit que reivindica Rodríguez Zapatero: el de la mobilització quan tot sembla perdut.

La capacitat que té el votant socialista per tornar a votar-los encara que faci mesos que maleeix el seu partit de l'ànima ja ha passat en altres ocasions. I, encara que sembla molt difícil que es repeteixi, és el que busca Pedro Sánchez després d'una campanya estranya.Tan rara que fins i tot Zapatero ha tornat.

El PSOE estira Zapatero per remuntar

Com si fos Sergio Ramos, José Luis Rodríguez Zapatero vol ser el salvador dels socialistes. L'hem vist més en aquesta campanya que en els darrers 12 anys. És l'únic expresident que el PSOE pot usar, també és cert. El seu perfil d'esquerres també és útil a Sánchez, que ha descartat el centre per captar un vot molt ideològic de la mà de Yolanda Díaz.

Costa de creure que la remuntada èpica, com les del Reial Madrid, arribi amb Zapatero, però no seria la primera vegada que el PSOE fa sorpreses. Que ningú celebri res fins al minut 94, per si de cas.

➡️ Política

Més notícies: