Primer pla de Gabriel Rufián amb cara de preocupació
POLÍTICA

Gabriel Rufián es compara amb Nelson Mandela i en surt escaldat

El candidat d'ERC defensa l'estratègia de la negociació

Els partits processistes han premut l'accelerador en aquesta recta final de campanya. Junts acusa a ERC de tornar a l'autonomisme, i Esquerra acusa als postconvergents d'utilitzar els presos i els “exiliats”. Això ha visualitzat més que mai la divisió entre ERC, Junts i la CUP, a les portes d'unes eleccions decisives.

En aquest context, Gabriel Rufián ha defensat l'estratègia d'Esquerra amb una de les seves enginyoses ocurrències. El candidat al Congrés ha comparat el seu partit amb Nelson Mandela.

En una entrevista a El Nacional, ha afirmat que “com a demòcrates, hem de defensar sempre la negociació”. En un símil “grandiloqüent”, ha recordat que “fins i tot Nelson Mandela va negociar amb els seus carcellers. Qui som nosaltres per dir que no?”.

Rufián ha assegurat que "molta gent que va estar a la presó pel referèndum, d'espais ideològics diferents, han expressat de manera constant que cal negociar". Ha defensat així la posició del seu partit. Esquerra no està pel bloqueig i la confrontació de Junts i la CUP, sinó per transferir Rodalies, posar fi al dèficit fiscal, i seguir amb la taula de diàleg.

Rufián torna a recordar a Jordi Turull qui el va treure de la presó

Rufián ha respost amb contundència a Jordi Turull, que ahir va dir que no va ser a la presó tres anys “per això”. “Amb tot el respecte, però també amb tota la fermesa”, diu Rufián, “he de dir al senyor Turull que ha estat tres anys i mig a la presó perquè ERC el va treure després de negociar”.

Rufián ha matisat que "no hauria d'haver-hi estat ni un dia", però que, "encara que sona dur, és la veritat". Altres pesos pesants com Marta Rovira, a l'exili, i Oriol Junqueras, que també va ser a la presó, han respost a Turull.

Les xarxes s'acarnissen amb ell

Les xarxes li han recordat a Gabriel Rufián que “Mandela no va negociar mai amb els seus carcellers per ell. L'única cosa que va negociar és que quan guanyés les eleccions no hi hauria un bany de sang, i va ser el 1990. Mandela us escopiria a la cara”.

Primer pla de Gabriel Rufián amb cara d'enfadat

És només un dels comentaris que rebaten les declaracions de Gabriel Rufián. Li diuen que “Mandela mai no va fer de negre bo de la plantació”, i li demanen “una mica de respecte”. Un cop més, li recorden que “Mandela no va negociar amb els seus carcellers, per això va estar 27 anys tancat”.

Nelson Mandela va ser condemnat a cadena perpètua el 1962 per rebel·lió contra l'Estat. El president de Sud-àfrica li va oferir l'alliberament el 1985 a canvi de rebutjar la violència com a opció política, però s'hi va negar. El 1987 va iniciar converses amb una representació governamental, però no va ser alliberat fins al 1990.

➡️ Política

Més notícies: