Plànol curt de Jordi Aragonès, dirigent d'Aliança Catalana, amb rostre somrient
POLÍTICA

‘Puigdemont és un penques’

Jordi Aragonès, d'Aliança Catalana: “Ha fet molt de mal a Catalunya”


El dirigent d'Aliança Catalana Jordi Aragonès considera que Puigdemont és un penques. “Ha fet molt de mal al país”, reitera en aquesta entrevista amb E-notícies just després de saber-se la decisió del Tribunal General de la Unió Europa de retirar-li la immunitat.

Aragonès, que es historiador de professió, lamenta “el desprestigi internacional de Catalunya” arran del procés i assegura que “l’engany ha estat monumental”. Nascut a Pineda de Mar (1993), és secreterai d’estudis i programes del partit que governa ara a Ripoll. També cosí del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

“Puigdemont ha fet molt de mal a Catalunya”, reitera encara que “la responsabilitat no és només seva, també d’Esquerra, de la CUP, de l’ANC i d’Òmnium”.

En la seva opinió, tots els dirigents del procés “haurien de demanar perdó, tornar totes les subvenciones, marxar cap a casa i no tornar-se a presentar mai més”.  “D’aquí uns anys més d’un farà veure que no ha tingut res a veure”, afegeix. “Els hi farà vergonya haver estat partícip d’això”, reitera.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

Jordi Aragonès, d'Aliança Catalana: “El Govern de la Generalitat ha mentit”

Respecte a Puigdemont, afirma que “m’és igual si torna emmanillat o no”, però “espero que no torni a fer mal”. “El que no m’és igual és com han deixat el país després del que van fer el 2017”. “Si no estaves disposat a fer res el millor que hauries pogut fer és no fer res”, afegeix.

Al seu parer, “van destruir el país”. “Van aplicar ells el 155, no l’Estat” en al·lusió a què el mateix Pere Aragonès, Laura Borràs o Elsa Artadi no van dimitir dels seus càrrecs.

“El procés és el pitjor negoci que hem fet els catalans en els últims 300 anys”, continua. Sobretot lamenta els danys “morals” perquè han deixat un país “intervingut, desprestigiat”.

“Catalunya és un actor internacional que ara no és fiable” i donem la imatge “que no som de fiar”. “El Govern de la Generalitat ha mentit”, continua i “ens hem carregat el nostre prestigi internacional”.

Fotomuntatge de Pere Aragonès amb el seu cosí Jordi Aragonès

D’altra banda, considera que “l’Estat espanyol és un estat consolidat a dia d’avui” i que “la gent està cremada”. “El procés va ser una pallassada que l’hem pagat molt car”.

Augura, en aquest sentit, que ERC, Junts i la CUP “ara ho pagaran” a les eleccions generals i confia que “Aliança Catalana substitueixi gran part d’aquests partits”. Com a historiador lamenta que els catalans “no aixequem el cap” i que “ens hem equivocat sempre de bàndol”. 

“El catalanisme ha passat a ser un moviment cumbaià, de perdedors, xirucaire i cupaire”, creu també. “No es pot gestionar ni una autonomia amb aquesta gent”, afegeix. Critica finalment que “s’ha sobredimensionat el paper de la CUP”, partit que “hauria d’estar en davallada”.

➡️ Política

Més notícies: