Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

Puigdemont acusa ara la premsa de mentir i inventar

L'expresident parla com a expert en la matèria

Carles Puigdemont s'ha despertat aquest dimarts amb ganes de guerra. Aquesta vegada no és ni la intel·ligència artificial de Google ni el Parlament Europeu. L'últim enemic de l'expresident ha estat l'ABC. Aquest diari publicava a la portada avui les 15 exigències que el líder de Junts havia posat sobre la taula per donar el seu “sí” a la investidura de Pedro Sánchez.

A Carles Puigdemont no li ha fet gràcia que l'ABC publiqués aquestes suposades exigències que Junts hauria proposat al PSOE. I no ha dubtat a qualificar de mentiders els periodistes d'aquest diari. "El Xat GPT d'Open AI inventa menys que la portada de l'ABC", exposa. A més, qualifica de “mentida” la portada d'aquest “diari clàssic” que, segons ell, “té la mateixa veracitat que la mort de José Luis Perales”.

D'aquesta manera, Carles Puigdemont, l'home que va assegurar que “tindrem a punt les estructures d'estat” després de l'1 d'octubre del 2017 o el que va qualificar el referèndum de “legal i vinculant”, acusa ara els altres de mentir. Segurament ho fa com a expert en la matèria, ja que pocs polítics han mentit tant els seus propis votants com l'expresident de la Generalitat.

Les exigències de Puigdemont a Sánchez

Segons l'ABC, Puigdemont condiciona el suport al candidat socialista a una sèrie de mesures que van des de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes fins al traspàs de la Seguretat Social. La cessió de la gestió dels ports de Barcelona i Tarragona, de l'aeroport del Prat, de Rodalies o del consorci de la Zona Franca són algunes de les altres exigències de Junts al PSOE.

La llista de reivindicacions processistes segueix amb l'eliminació del deute que Catalunya té amb l'Estat o la cessió de la caserna militar del Bruc i de la Prefectura de la Policia Nacional de Via Laietana. Que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sigui la darrera instància judicial a Catalunya, poder fer servir el català al Congrés, el Senat i l'Europarlament, la recaptació de tots els impostos o el control de fluxos migratoris completen les exigències de Puigdemont a Pedro Sánchez , segons l'ABC.

➡️ Política

Més notícies: