Pla mig curt de Santos Cerdán amb la boca lleugerament oberta i un pla mitjà curt de Míriam Nogueras fent una ganyota amb la boca i mirant a terra. De fons, una imatge de l'hemicicle del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Un exconvergent retrata el que estan fent Junts i el PSOE: 'Esperpèntic'

Es refereix a l'opacitat que hi haurà a les reunions entre el PSOE i Junts que recollien els acords d'investidura

Ignasi Guardans carrega contra el PSOE i Junts. L'exconvergent es fa ressò de les darreres novetats sobre com funcionaran les taules de diàleg entre el PSOE i Junts. Ara ja sabem que comunicaran els acords quan estiguin acabats, que no publicaran les actes i no sabrem qui són els mediadors internacionals.

Ignasi Guardans: Convergència, cinema espanyol i la Lliga Democràtica

Ignasi Guardans ha tingut una trajectòria política moguda. Va ser diputat i eurodiputat per Convergència fins que l'exministra González-Sinde li va donar el control del cine espanyol. Va sortir-ne aixecant alguna polèmica amb les subvencions i fa poc el van temptejar per dirigir el partit catalanista la Lliga Democràtica.

Ara és un opinador destacat i molt crític tant amb Junts com amb el PSOE. Així que calia esperar que es pronunciés sobre aquest tema. Ha aprofitat les novetats sobre les famoses “taules de diàleg” per pronunciar-se i dir que, en resum, és esperpèntic.

Santos Cerdán i Carles Puigdemont, reunits a Brussel·les, asseguts en un sofà

Recordem que un dels èxits més reivindicats pel nacionalisme català és haver assegut el PSOE amb un mediador internacional. Encara que, de fet, els socialistes s'han assegut a taula dient que no donaran cap referèndum. L'entrevista que va donar Santos Cerdán l'endemà de la investidura va ser reveladora: va venir a dir que aquí cadascú explicaria al seu electorat el que volgués.

Taules de diàleg: opacitat

El compromís de dialogar ha estat això: un compromís. Per tota la resta, hi ha força indefinició, a la qual cosa ara se li ha sumat l'opacitat. La primera reunió serà a Ginebra i a ella acudiran el mediador, Santos Cerdán per designació expressa de Sánchez i Puigdemont per designació expressa d'ell mateix.

L'opacitat, però, sembla estar assegurada. Perquè en el que sí que coincideixen els dos partits és com donaran la informació sobre com avancen les negociacions. I sobre això s'ha pronunciat Guardans, que ha dit el següent:

En essència, diran el que considerin convenient i quan ho considerin convenient. En no publicar les actes, no se sabrà com avancen les negociacions i tampoc no sabrem qui seran els mediadors. D'aquesta manera, sabrem què ha estat de les reunions quan ja hagin arribat a un resultat.

➡️ Política

Més notícies: