Un home amb barba i vestit fosc parla en un podi mentre diverses persones amb màscares i mantes vermelles fan senyals de pau al fons.
POLÍTICA

Les 5 propostes de Vox contra la immigració il·legal

Ignacio Garriga carrega durament contra el PP i amenaça de trencar els pactes territorials

Espanya passa una crisi migratòria que suposa un desafiament per a la convivència, la seguretat i el benestar de tots els espanyols. Aquesta és la idea que traslladarà el grup de Vox a l'ajuntament de Madrid, per presentar les cinc mesures contra la immigració il·legal. La intenció és que les mesures no quedin limitades a l'àmbit local sinó que siguin el programa de Vox en aquesta qüestió fonamental.

El partit de Santiago Abascal ha fet de la immigració il·legal el cavall de batalla, i la seva estratègia passa per denunciar les polítiques migratòries no només del PSOE sinó també del PP. Es tracta, diuen, d‟una “situació impulsada per les elits europees” que “en lloc de fomentar la natalitat han optat per un model d‟immigració descontrolada”. En això es basen la proposta del grup municipal a Madrid i la intervenció que va fer ahir mateix el secretari general del partit Ignacio Garriga.

Tres immigrants arribats en pastera són atesos per la Creu Roja i saluden a càmera amb el gest de victòria amb la mà

Cal recordar que l'any passat ja hi va haver un augment alarmant de la immigració il·legal, i que aquest any hi ha previsions fins i tot de superar aquella xifra. Cada mes arriben milers d'immigrants il·legals a les costes espanyoles, especialment a les Canàries, i la immigració ja és la primera preocupació dels espanyols segons el CIS . Vox va ser l'únic partit que va votar en contra de la regularització de mig milió d'immigrants irregulars al Congrés dels Diputats.

Cinc mesures contra la immigració il·legal

El grup municipal de Vox a l'ajuntament de Madrid afirma que “el model multicultural impulsat pel globalisme impacta negativament a la vida diària dels espanyols”. Fa referència específicament al problema de la inseguretat. I alerta que aquestes conseqüències no les pateixen les elits que aposten per aquestes polítiques, sinó les famílies i els treballadors.

Per això aposten per una “immigració regulada i adaptada a les necessitats del país, afavorint l'arribada dels que es volen integrar i contribuir al desenvolupament de la nació”. Així mateix, defensen la protecció dels drets dels immigrants legals. En aquesta línia, formulen cinc mesures concretes que marquen la línia de Vox en aquesta qüestió:

  1. En primer lloc, demanen al Govern espanyol que tramiti de manera urgent l'expulsió immediata de tots els immigrants que accedeixin il·legalment al país.
  2. El segon punt fa referència a revertir les polítiques d'efecte crida i traslladar el missatge clar que qualsevol immigrant que entri de manera il·legal no podrà regularitzar la situació.
  3. En tercer lloc, Vox demana a l'ajuntament de Madrid que elimini les subvencions a associacions, organitzacions, fundacions i ONG que promoguin o facilitin la immigració il·legal.
  4. A més, exigeixen al consistori que s'oposi a la reubicació al territori municipal de qualsevol immigrant que hagi entrat il·legalment en territori nacional.
  5. Finalment, en cas de produir-se la reubicació d'immigrants il·legals a Madrid, instar la delegació del Govern a augmentar i reforçar la presència policial. En aquest cas cal prioritzar la seguretat dels veïns i tenir controlats els immigrants il·legals mentre se'n tramita l'expedient d'expulsió.

Ignacio Garriga carrega contra el PP

En una roda de premsa ahir, el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, va defensar de manera contundent la posició del seu partit. Va plantejar una “esmena a la totalitat del model defensat pel PSOE i el PP”. I va posar l'èmfasi a la “deriva preocupant del PP” que practica “la política de l'engany” per “acabar assumint les polítiques migratòries del PSOE”.

Davant d'això va defensar les formacions polítiques com Vox, “que diem molt clar que qui entri de forma il·legal a Espanya automàticament tindrà un bitllet de tornada al seu país”.

🔴 DIRECTO | Rueda de prensa de Ignacio Garriga

Garriga ha acusat Alberto Núñez Feijóo de “lloar les polítiques migratòries de Meloni mentre es reuneix amb el PSOE per veure com gestionar la immigració il·legal en lloc de posar-lo fre”. La proposta de Vox és molt clara i així ho ha formulat el mateix Ignacio Garriga: “qui entri de forma il·legal bitllet de tornada al seu país, i ni una sola subvenció a qualsevol persona que estigui en situació irregular”.

Finalment, ha volgut posar pressió al PP amenaçant de trencar els pactes a les comunitats i els ajuntaments. “A Vox hem vingut a canviar les coses, i en cap cas no recolzarem uns pressupostos que assumeixin les polítiques socialistes en matèria migratòria”. Per això, ha avançat que Vox està treballant en l'elaboració d'una sèrie de mesures que seran el marc de negociació amb el PP.

➡️ Política

Més notícies: