Primer pla de Dolors Montserrat parlant amb un lleuger somriure i amb ulleres posades
POLÍTICA

El pronòstic de Dolors Montserrat sobre qui serà el pròxim president del Govern

Montserrat té clar qui estarà a Palau: 'tornaran a vendre els vots i a trair els espanyols'

El cap de llista pels populars per a les eleccions europees, la catalana Dolors Montserrat, diu que no té “cap dubte” de qui serà el pròxim president de la Generalitat. Montserrat va més enllà i assegura que serà després d'aquest diumenge quan els fets acabaran donant-li la raó.

Toni Comín ja ho va avançar la setmana passada

"A partir del 9-J, Puigdemont serà president amb el suport de Sánchez", aquestes han estat les paraules de Dolors Montserrat en un esmorzar informatiu celebrat aquest matí a Madrid. La número u dels populars per a les eleccions d'aquest diumenge s'ha permès fins i tot la ironia per dir que “a Illa se li està fent cara d'Iceta, d'ambaixador”. Ho diu en referència al destinat daurat que ara té Iceta com a ambaixador d'Espanya a la UNESCO a París.

Pla mitjà de Carles Puigdemont amb cara de circumstàncies saludant amb el braç dret aixecat

Certament, que l'expresident Puigdemont torni a ser president no és una possibilitat excèntrica. La setmana passada, Toni Comín va dir des de Brussel·les que el més natural seria que ara el PSOE fes president Puigdemont. Segons el també número u de Junts per a les europees, tornar Puigdemont a Palau és el més “coherent amb l'esperit i la lletra dels acords de Brussel·les”.

No es pronuncia sobre la moció de censura amb Junts

Les declaracions i les propostes que ha fet Dolors Montserrat suggereixen que el PP vol posar el tema de l'amnistia com un reclam electoral per a aquest diumenge. A més de criticar que el PSOE pugui sacrificar Salvador Illa, Montserrat ha tingut paraules molt dures contra l'amnistia.

“No és convivència és conveniència. Ens diuen que és per la concòrdia. Mentida! És submissió.[La llei d'amnistia]és tan estupenda que no s'han atrevit a publicar-la al BOE per por que la justícia es pronunciï”, ha declarat.

Alberto Núñez Feijóo amb Dolors Montserrat

A més, ha ofert algunes propostes a nivell europeu per lluitar contra els processos d'independència. Ha ofert, per exemple, fer automàtiques les euroordres per evitar situacions com la de l'expresident Puigdemont, prohibir els indults i les amnisties per delictes de corrupció o crear un nou delicte de traïció aplicat a atacs contra la integritat territorial. "Sense estat de dret, no hi ha unió europea", ha conclòs.

Pel que fa a la recent polèmica d'Alberto Núñez Feijóo obrint la porta a una moció de censura amb Junts, Dolors Montserrat no s'ha pronunciat. Per contra, ha acusat el PSOE de dissenyar aquesta classe "d'operacions de distracció” i ha demanat concentrar el vot al PP perquè no guanyi “la corrupció socialista, la humiliació a la llei i el grapeig a les institucions”.

➡️ Política

Més notícies: