Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb cara de circumstàncies mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Primeres veus crítiques amb Alberto Núñez Feijóo

El líder del Partit Popular, qüestionat després de la victòria amb aires de derrota a les eleccions generals

Mai a la història de la democràcia espanyola, un triomf havia tingut tants aires de derrota. Alberto Núñez Feijóo va guanyar les eleccions generals. Ho va fer, a més, sumant 47 escons més respecte als que va aconseguir Pablo Casado en els comicis del 2019. Però la configuració de la resta del Congrés dels Diputats, deixa al lider del PP en una situació extremadament delicada.

L'amarga victòria de l'expresident de Galícia és clarament insuficient. No suma majoria absoluta amb Vox i fins i tot es pot anar directament a l'oposició si Pedro Sánchez aconsegueix convèncer Junts per Catalunya. I tot això, en un context teòricament favorable als interessos populars.

No fa ni un mes, van arrasar a les municipals i autonòmiques. I els sondejos i enquestes vaticinaven un clar triomf del PP davant del PSOE. Fins i tot alguns pronòstics -els més optimistes- auguraven la possibilitat d'una majoria absoluta.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, a 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca, fent el gest del polze cap amunt

Ara tota aquesta eufòria se n'ha anat en orris. Les cares d'ahir a Gènova ho deien tot. El triomf pot ser tan poc rellevant per al PP, que ja han aparegut les primeres veus crítiques. Unes veus crítiques que assenyalen un Alberto Núñez Feijóo que semblava inqüestionable.

Aquest dilluns, mitjans propers als populars ja dirigien les seves crítiques a Feijóo. Per exemple, l'ABC parla obertament que “el qüestionament s'obre pas” dins del partit. "No començarà assenyalant el líder, però sí l'estratègia", assegura.

També és el cas d'El Mundo, que dona veu a fonts internes del partit que critiquen l'estratègia que ha dut a terme el candidat. “Queda clar que Vox ens ha contaminat”, expliquen des de Gènova. “La nostra posició era el centre, la moderació. En fi…”, afegeixen.

Pla mitjà d'Alberto Núñez Feijóo al balcó de Gènova, amb els braços enlaire fent el gest de la victòria amb els dits

Segons aquestes fonts del PP, Feijóo i el seu equip van caure en l'error de donar per feta la victòria. “A Andalusia no vam caure mai en aquests errors i sempre vam apel·lar a la cautela”, deixen clar. Cosa que, sens dubte, no ha passat en la darrera setmana de campanya d'aquestes eleccions generals.

Fonts mediàtiques properes al PP ja qüestionen el líder popular i la seva estratègia, igual que ho fan algunes veus internes de la formació. Les properes setmanes seran claus per a un Alberto Núñez Feijóo que va renunciar al seu càrrec de president de Galícia per salvar un PP en crisi. I ara, haurà de gestionar una situació que era inimaginable fa tot just unes hores. I que encara pot ser pitjor si Pedro Sánchez aconsegueix articular una majoria alternativa al Congrés dels Diputats.

➡️ Política

Més notícies: