Una família observa taurons i peixos en un gran aquari.
POLÍTICA

Pressionen col·legis perquè no vagin a un aquari perquè 'blanqueja el sionisme'

Asseguren que anar a veure peixos al Palma Aquarium 'aprofundeix en l'aniquilació del poble palestí'

Polèmica a Mallorca. El col·lectiu Ciutadans per Palestina, amb el suport del sindicat STEI Intersindical, ha iniciat una campanya de pressions als col·legis de les Balears. L'objectiu, intentar que els centres educatius no vagin a l'aquari de Palma perquè “blanqueja el sionisme”.

El currículum polèmic de Ciutadans per Palestina és extens. Ja en el seu dia van organitzar una xerrada en què es donava suport a Hamàs, es banalitzava l'Holocaust i es feien crides a l'extermini d'Israel. Ara, tornen a la càrrega en aquesta campanya de pressions a les escoles perquè deixin d'organitzar excursions al Palma Aquarium.

Sala de la Universitat de les Illes Balears amb una bandera palestina a la taula dels conferenciants i de fons un pancarta amb el lema

Segons els promotors d'aquesta campanya, Palma Aquarium “blanqueja el sionisme”. "El mínim que pot fer el món educatiu és trencar qualsevol relació amb tot instrument de blanquejament del sionisme a casa i això passar per practicar el boicot", afirmen.

El seu argument es basa en el següent. El director de l'empresa propietària d'aquest aquari, Coral World, és membre d'un grup financer fundat per un senyor que, la seva família, en el seu dia, va fundar una empresa de telecomunicacions i és amiga de Netanyahu. Si no han entès res, no es preocupin, és normal. En resum, fan servir uns malabars argumentals importants per arribar a la conclusió que anar a veure peixos et converteix pràcticament en còmplice del que està passant a Gaza.

"Els beneficis de Coral World estan tacats de sang palestina i cada tiquet venut aprofundeix en l'aniquilació del poble palestí", asseguren sense despentinar-se. A més, també exigeixen a la Universitat de les Illes Balears que trenqui el conveni que tenen amb l'aquari des del 2016.

El sindicat STEI Intersindical s'ha sumat a la campanya amb una circular a les escoles. Tot i que “considerem que correspon a cada centre educatiu valorar si sumar-se o no a la campanya”, tot seguit asseguren que “ens sentim empesos a traslladar-vos una sèrie de dades”. I exposen unes dades sobre morts, ferits, desapareguts i desplaçats a Palestina que al seu dia van oferir les autoritats de Gaza. És a dir, el grup terrorista Hamàs.

➡️ Política

Més notícies: