Sala de la Universitat de les Illes Balears amb una bandera palestina a la taula dels conferenciants i de fons un pancarta amb el lema "Palestina llibertat, des del riu fins al mar"

POLÍTICA

Acte de suport a Hamàs a la Universitat pública de les Illes Balears

Van presentar el grup terrorista palestí com 'un grup de resistència' i es van negar a condemnar els atacs del 7-O

El passat divendres 19 d'abril, a les 19.00h, a la sala Magna de la Facultat d'Educació de la Universitat pública de les Illes Balears (UIB), va tenir lloc l'acte "Com combatre la propaganda sionista", impulsat per l'entitat Ciutadans per Palestina i anunciat pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB.

L'acte va consistir en una xerrada amb col·loqui posterior. L'escenari estava decorat amb una enorme pancarta amb el lema "Des del riu fins al mar", que els extremistes islàmics solen fer servir per significar l'extermini del poble jueu. També es venien adhesius amb el mateix lema i samarretes amb la llegenda "Arruix Sionistes".

La xerrada es va presentar com una activitat formativa per combatre la "propaganda sionista", i va incloure moments màximament polèmics:

  • Es va parlar del "mite de l'Holocaust"
  • Es va fer mofa del recent Manifest contra l'Antisemitisme signat per nombroses personalitats de la societat civil mallorquina
  • Es va assenyalar de manera personal (projectant un tuit en pantalla i malinterpretant-lo de manera crasa) una membre destacada de la UIB, Laura Miró Bonnin, investigadora, autora de diversos llibres i experta en la història jueva de Mallorca
  • Es va presentar Hamàs com un grup perfectament legítim "de resistència anticolonial"

A preguntes directes del cronista, durant el col·loqui, els ponents van confirmar tres tesis: que donaven suport i no condemnaven Hamàs, que el 7-O no va ser un acte terrorista i que Hamàs no és un grup terrorista.

Com es pot observar al vídeo de l'incident, es van dirigir crits i insults cap a aquest cronista, a més d'intents de fer-li esborrar els enregistraments de l'acte i d'expulsar-lo, fins i tot alertant els empleats de seguretat de la Facultat amb el pretext que hi havia un "esvalotador". Com és natural, aquests intents van fracassar còmicament, ja que ningú no pot coartar la informació sobre un acte públic a la Universitat pagada amb els diners dels contribuents.

Acto de apoyo a Hamás en la Universidad pública de las islas baleares

Valorant la situació per a E-Noticies, la historiadora afectada, Laura Miró Bonnin, ha declarat: "Sent decepció i indignació que la Universitat de les Illes Balears permeti, organitzi i publiciti un acte d'odi, d'assenyalament de la meva persona. Espero que s'acorden que som investigadora col·laboradora i estudiant de Doctorat.

"A banda d'això, en termes generals és inadmissible que la Universitat consenti un acte basat en el discurs de l'odi, que defensa Hamàs, criminalitza sense filtres Israel i la història dels jueus. S'està creant un monstre amb la connivència de les facultats i autoritats, ningú posa remei. Els que en som conscients ho seguirem denunciant i no ho consentirem".

Per als propers dies s'esperen reaccions des del món acadèmic i polític sobre l'ús d'instal·lacions públiques per a actes de suport explícit a una organització terrorista com Hamàs.

➡️ Política

Més notícies: