Primer pla d'Anna Erra
POLÍTICA

La presidenta del Parlament vol tornar a desobeir

'No em tremolaran les cames', assegura Anna Erra

El Parlament de Catalunya inicia aquest dimarts 26 de setembre un nou debat de política general, que obre el curs polític català. Ho fa marcat pel que passa al Congrés dels Diputats, tant per la investidura -a priori- fail de Feijóo, com per les negociacions amb Sánchez. Es tracta, sens dubte, del debat de política general català més espanyol , més marcat per Madrid que per Barcelona.

I és que l'amnistia i les negociacions entre PSOE, Junts i ERC marquen els passos a seguir de la política catalana. Tot es juga al Congrés i el Parlament es converteix en una comparsa, un apèndix. Pere Aragonès aguantarà si Pedro Sánchez és president, de manera que tot allò intern queda en segon pla.

Hi ha, doncs, una certa pau a la Gàl·lia catalana. A tota ella? Sembla que no, que hi ha algú disposat a tornar al 2017. Es tracta d'Anna Erra, l'actual presidenta del Parlament de Catalunya després de Laura Borràs. L'exalcaldessa de Vic compta amb un perfil polític molt baix i s'ha proposat trencar-lo just abans de l'inici del debat.

Jordi Turull, Anna Erra, Carles Puigdemont i Laura Borràs a Waterloo l'11 de juny de 2023

L'entrevista d'Anna Erra a TV3

La presidenta ha estat entrevistada a 'Els matins de TV3', on ha assegurat que a ella no li fa por desobeir. "Si tinc el suport de la majoria dels grups parlamentaris, no em tremolaran les cames", ha assegurat.

"Estic disposada al que la majoria del poble vulgui. El poble està representat pels partits polítics. El que tinc clar és que Catalunya ha de ser autònoma i independent en les nostres decisions. El que es manifesti i s'aprovi al Parlament s'ha de tirar endavant. Si no és normal aquesta desafecció amb la política", ha afegit Anna Erra.

Les paraules de la presidenta del Parlament sorprenen, sobretot perquè al debat de política general no es preveu cap anunci d'aquest tipus, relacionat amb una nova consulta a curt termini. De fet, tant Junts com ERC centren els seus esforços a pactar amb el PSOE una amnistia perquè l'u d'octubre quedi en res i iniciar una legislatura com a socis del PSOE. No sembla precisament una aproximació a la independència.

➡️ Política

Més notícies: