Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb la bandera de Catalunya de fons
POLÍTICA

El 'president' Feijóo té un pla per a Catalunya

El candidat del Partit Popular té clar com intentar seduir els catalans

Alberto Núñez Feijóo ja compta les hores que falten per poder guanyar les eleccions d'aquest diumenge. El triomf del candidat del PP sembla inqüestionable. Només el CIS de Tezanos la posa en dubte. Però el líder popular no només vol guanyar, també ho vol fer amb la màxima diferència possible per no haver de dependre tant de Vox.

Per això, Feijóo sap que una de les places clau serà Catalunya. Amb els partits processistes en caiguda lliure, algunes enquestes pronostiquen que el PP pot ser la segona força, superant ERC i Junts per Catalunya. Arrabassar el triomf al PSC són paraules majors, però quedar en segona posició ja serà un gran èxit.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, a 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca, fent el gest del polze cap amunt

I més, si tenim en compte els resultats de les darreres eleccions generals a Catalunya, les del 2019. Els populars van aconseguir els mateixos 2 escons que Vox, CUP i Ciutadans. I van quedar darrere d'ERC (13), PSC (12), Junts (8) i Comuns (7).

Mesures per a Catalunya

Fonts del Partit Popular asseguren que, per a Alberto Núñez Feijóo, Catalunya és prioritat. Els fets ho demostren: ha fet 4 visites durant l'últim mes. A més, té pensades diverses mesures perquè el PP aglutini la “resistència constitucionalista”, com ho va fer Ciutadans en els darrers anys.

D'una banda, aposta per reforçar l'Estat a Catalunya. Això implica un augment de la presència del Rei o la celebració d'esdeveniments esportius, com ara la Copa Amèrica de Vela o partits de la Selecció de futbol. Feijóo també creu que cal “garantir la igualtat per accedir a l'Administració” de tots els catalans. A més, una altra determinació és donar suport a entitats constitucionalistes que hi ha a Catalunya.

El candidat del PP a la Presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, participa en un acte públic de campanya electoral, a l'Hotel Río (Badajoz)

El 'pla català' del candidat del PP també passa per recuperar la 'senyera' i que els símbols deixin de ser excloents. Promoure el bilingüisme com a part de la cultura catalana, plantar cara a l'independentisme i recuperar el delicte de sedició són altres de les mesures de Feijóo per a Catalunya

Un ministre català

La cirereta del pastís d'Alberto Núñez Feijóo al seu pla per a Catalunya és la de tenir un ministre català al govern. Segons ElConfidencial, fonts del PP i també empresarials tenen clar que hi haurà un nou 'Josep Piqué' al proper executiu. Ara com ara no se sap quins noms estudia el candidat popular. Però creuen que aquest moviment seria tota una declaració d'intencions del probable futur president en relació amb Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: