Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

El PP es rendeix a Giorgia Meloni

Alberto Núñez Feijóo veu la primera ministra italiana al Partit Popular Europeu

En el seu recent missatge de suport a Vox, la primera ministra italiana Giorgia Meloni va dir que “governant es pot demostrar amb fets com n'és de falsa la narrativa contra els partits conservadors”. Meloni va posar en valor que després de vuit mesos de govern no hi ha hagut l'aïllament ni l'enfonsament econòmic que pronosticaven. Tot al contrari, va dir, Itàlia es troba en una posició preeminent a Europa i al món, l'economia creix, el deute està sota control i hi ha rècord d'ocupació.

Giorgia Meloni ha aconseguit “normalitzar” l'opció patriòtica-conservadora que representa, fins al punt que el PP s'hi ha rendit. Ha estat ni més ni menys que el seu candidat a la presidència, Alberto Núñez Feijóo.

Tot i que Feijóo renega de Vox, està convençut que si és president pot tenir una “relació fructífera” amb Meloni. “Crec que està fent passos cap a una posició que ens preocupa molt menys del que ens preocupava quan va prendre possessió com a primera ministra”, ha afirmat en una entrevista a El Mundo.

De fet, està convençut que “seria bo per a la Unió Europea que Meloni acabés al Partit Popular Europeu”.

Meloni lidera l'onada conservadora europea

Germans d'Itàlia, el partit de Giorgia Meloni, integra ara mateix el Grup dels Conservadors i els Reformistes Europeus. A Espanya aquest grup està representat per Vox. És una coalició europea d'ideologia conservadora i euroescèptica que defensa, entre altres coses, el control migratori i la família com a pilar social.

En canvi, el PP es troba al Partit Popular Europeu, un grup de centre-dreta i proeuropeu amb posicions més moderades. Per exemple, l‟enfortiment d‟una política comuna d‟immigració i asil i la integració dels immigrants.

Muntatge de fotos de Giorgia Meloni amb la bandera d'Espanya de fons i el logo de Vox al costat

La primera ministra italiana lidera la reforma de la política migratòria europea i altres debats com el de la sobirania alimentària. A més, està a punt d'assumir la presidència del G-7. Giorgia Meloni ha estat l'única mandatària internacional que ha fet campanya a Espanya, tot i que amb prou feines ha tingut ressò als mitjans espanyols.

El PP assumeix el projecte de Vox

La guinyada d'ull de Feijóo a Meloni demostra que les idees que defensen Vox o Germans d'Itàlia ja no són tabú. No és que Meloni s'hagi moderat, és que el PP ha anat assumint el projecte patriòtic-conservador que s'està imposant a Europa. Encara que ho vulguin amagar.

El repte migratori, el desafiament de la ideologia de gènere, la lluita cultural contra l'esquerra woke i la sobirania dels Estats han canviat el paradigma a Europa. La socialdemocràcia ha caigut allà on governava, i l'auge d'una nova dreta està obligant la democràcia cristiana a anar del centre a l'espai conservador.

Aquest 23 de juliol tindran lloc les eleccions generals cridades a obrir també un nou cicle polític a Espanya. Feijóo es resisteix a acceptar Vox, però amb els seus elogis a Meloni reconeix el que ja és evident. Que l'única alternativa al "sanchisme" és abraçar l'onada patriòtica-conservadora que s'estén ràpidament per Europa.

➡️ Política

Més notícies: