Muntatge amb el xalet de Pablo Iglesias a Galapagar de fons, amb el logo de Vox i Pablo Iglesias en primer pla
POLÍTICA

Un altre problema per a Pablo Iglesias: PP i VOX governaran a Galapagar

Podem s'ha quedat sense representació al municipi

El municipi on viuen Pablo Iglesias i Irene Montero tampoc no esquiva l'onada conservadora que avança a Espanya. PP i Vox han signat a Galapagar un acord per governar amb majoria absoluta els propers quatre anys. El pacte obre una nova etapa en aquesta localitat de la serra madrilenya, on fins ara manaven els socialistes en coalició amb Ciutadans.

El PP va ser el clar vencedor de les eleccions amb 10 regidors, quatre més que en els darrers comicis. En canvi, el PSOE va perdre un escó i va quedar empatat amb Vox a 4. El partit de Santiago Abascal ha donat als populars el regidor que els faltava per a la majoria absoluta, i el poble de Pablo Iglesias tindrà un govern conservador.

Podem es queda sense regidors

Per més inri, Podem va perdre més de la meitat dels vots del 2019 i es queda sense representació a l'ajuntament. Pablo Iglesias i Irene Montero van adquirir el 2018 un xalet de dos mil metres quadrats a l'exclusiva urbanització de La Navata, a Galapagar. Des de llavors, la vivenda ha estat envoltada de polèmica.

Irene Montero i Pablo Iglesias amb el puny enlaire en un acte de campanya

Sense anar més lluny, Irene Montero va ser increpada durant la campanya de les municipals a tomb del xalet de Galapagar. Durant un acte electoral a València, una senyora li va retreure la compra de la casa valorada en més de 600.000 euros.

Menys impostos i més seguretat

Ara, Galapagar tindrà un govern de dretes gràcies a l'acord de la candidata del PP, Carla Greciano, i el representant de Vox, Ignacio Menéndez. Tindran majoria absoluta per tirar endavant els cinc punts principals del programa de govern.

En primer lloc, un pla de família per fomentar la natalitat i reforçar les partides de dependència. Segon, abaixar els impostos i millorar l'eficiència financera. Tercer, un impuls ambiciós d'infraestructures i espais públics.

En quart lloc, la protecció i el desenvolupament de leconomia local, amb especial atenció al comerç i els petits negocis. I per últim, millorar la seguretat amb un pla especial contra els grafits i els okupes.

➡️ Política

Més notícies: