Muntatge amb captures de vídeo on es veu un home negre atacant una mare i la seva filla a França
POLÍTICA

El salvatge atac a una dona gran i la seva néta fa esclatar França: 'Desperteu'

La policia ha detingut a l'agressor, un home d'origen africà

La brutal escena captada per una càmera de seguretat a Bordeus ha commocionat als francesos. Al vídeo es veu com un home d'origen africà aborda una dona gran i la seva néta en un portal. Tot seguit les llança amb violència a terra, on queden atordides mentre els roba els objectes.

L'agressor torna a llançar diversos metres a la nena, que aconsegueix caure dreta i tornar al costat de la seva àvia. La policia va detenir l'home i sortosament les víctimes no han patit danys de gravetat. Però la violència emprada i la sensació d'impunitat han indignat una societat fastiguejada.

El vídeo porta milions de visualitzacions a les xarxes socials i ha estat compartit pels que denuncien la immigració descontrolada al país. Entre ells, Eric Zemmour, líder del partit d'extrema dreta Reconquesta. “Quin horror, Bordeus avui, això és el que han fet al nostre país. França, desperta”, ha tuitejat.

Mentrestant, les autoritats locals parlen d'un episodi de violència “poc comú” i han anunciat la detenció de dues persones. Els fets han tingut lloc a Bordeus, ciutat governada des del 2020 per un alcalde dels verds. En aquest temps, l'urbs ha experimentat un notable increment del fenomen migratori.

Creixen els partits antiimmigració

El succés torna a avivar el debat sobre la immigració a França. Fa uns dies va ser un demandant d'asil sirià qui va sembrar el terror amb l'apunyalament de diversos nens en un parc infantil a Annecy. El 42% dels francesos han votat alguna vegada l'extrema dreta, i segons les enquestes aquestes opcions guanyen terreny.

La indignació a França se suma a l'onada antiimmigració que s'estén pel nord d'Europa. Regne Unit ha implementat mesures de fre a la immigració amb què s'ha reduït dràsticament l'entrada d'il·legals. Els nous governs conservadors de Suècia i Finlàndia han anunciat lleis d'estrangeria més dures.

El sud d'Europa es resisteix de moment a aquesta onada, amb l'excepció de la Itàlia de Giorgia Meloni. Amb tot, el discurs antiimmigració continua avançant i aconsegueix captar cada cop més adeptes.

➡️ Política

Més notícies: