Muntatge d'Alejandro FErnández (PP) i Pere Aragonès (ERC) amb els resultats de les eleccions a Barcelona
POLÍTICA

El PP guanya a Esquerra a la ciutat de Barcelona

Els resultats de la capital són interessants: el PPC puja molt i els Comuns han resistit

Hi ha molts fenòmens de la nit d'ahir pendents d'analitzar. Entre aquests, destaquen l'espectacular creixement del PPC d'Alejandro Fernández i el declivi d'ERC. Els populars signen un resultat històric i això ha portat el seu líder a Catalunya a dir que el PP “ha tornat”.

Pel que fa a ERC, la situació és objectivament dolenta i ara comencen les incògnites amb el futur de la formació. El resultat ha confirmat un dels pitjors pronòstics dels sondejos i s'han quedat a 20 escons. Tot això a costa d'un PSC que absorbeix gran part del vot republicà. Aragonès no ha aguantat l'abraçada de l'os de Sánchez.

Resultats cridaners a Barcelona

Aquesta situació arriba fins al punt que el PP ha superat ERC a la ciutat de Barcelona. Els populars han aconseguit la tercera posició amb 90.200 vots, mentre que els republicans surten del podi i es queden al quart lloc amb 84.596 vots.

[eleccions]https://datos-elecciones.com/12m/ca/08019/layout/9100/Elecciones%20al%20Parlament%20de%20Catalunya#[/eleccions]

En comparació del 2021, ERC ha baixat dos llocs a Barcelona i se n'ha deixat gairebé 34.000 pel camí. Per part seva, el PPC ni estava entre els set primers partits i ara aconsegueix la medalla de bronze. Es tracta d'una situació força simbòlica per ser Barcelona la capital i pel fet que el PP venia des del no-res.

Així mateix, també és destacable que Junts hagi robat el segon lloc a ERC a Barcelona. Se certifica així també que els neoconvergents tenen a tots els efectes el lideratge indepe.

Finalment, el cas de Barcelona també ofereix una clau important per analitzar els resultats. I és que, a la capital, els Comuns aconsegueixen un dels pocs llocs on han guanyat vots. És un augment modest de poc més de 1.000 vots.

Tot i així, aquest augment és representatiu del nínxol de vot dels Comuns, marcadament urbà i amb força adherència en el cas particular Barcelona. Tot i que en l'àmbit progressista destaca la baixada de la CUP, que a Barcelona ha perdut gairebé 13.000 vots, cosa que apunta que molts dels seus votants es poden haver abstingut.

➡️ Política

Més notícies: