El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, a 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca, fent el gest del polze cap amunt
POLÍTICA

El PP dóna per feta la derrota de Pedro Sánchez

La portaveu Cuca Gamarra ha valorat en directe els sondejos

Alberto Núñez Feijóo ja és a la seu del PP a Gènova per seguir l'escrutini de les eleccions generals. Els sondejos donen una clara victòria al seu partit, que vorejaria la majoria absoluta amb els diputats de Vox.

La portaveu del partit Cuca Gamarra ha comparegut per oferir una primera valoració dels sondejos. Amb satisfacció continguda, ha afirmat que “el PP recuperarà la posició de primera força política”. El PP veu més a prop el tomb que somiaven per donar inici a un nou cicle polític.

La portaveu ha recordat que "des del 96 amb Felipe González mai un president del Govern que s´ha presentat a la reelecció ha perdut les eleccions". Per als populars, “tot sembla indicar que avui hi ha algú que sí que les ha perdut i aquest és Pedro Sánchez”. El PP dóna per feta la derrota de Pedro Sánchez abans de l'inici de l'escrutini.

Cuca Gamarra ha destacat que la d'avui és "una gran jornada electoral". Segons ha dit, “als espanyols se'ns ha consultat qui volem que sigui el proper president i de manera clara i majoritària sembla que la resposta ha estat Alberto Núñez Feijóo”.

Els populars guanyarien les eleccions

La majoria dels sondejos donen al voltant de 150 escons al Partit Popular, que amb els de Vox podria arribar a la majoria absoluta. El bloc de les dretes podria arribar fins als 180 diputats.

En tot cas, el PSOE quedaria lluny dels populars amb uns 112 diputats, molt per sota dels últims comicis. A Gènova hi ha eufòria continguda, encara que els primers escrutinis s'estan vivint amb nervis. El PSOE ha començat guanyant, encara que la nit serà llarga.

A la seu del PP saben que avui no val només guanyar, sinó que cal infligir una derrota contundent al PSOE. Qualsevol resultat que deixi viu Pedro Sánchez seria un fracàs per a la candidatura de Feijóo. De moment, segueix la incògnita en espera que avanci el recompte.

➡️ Política

Més notícies: