Gràfic semicircular que mostra la representació que obtindria a Catalunya cada partit segons el sondeig de TV3
POLÍTICA

El PSC guanyaria les eleccions a Catalunya i el processisme recula

El PP faria el gran salt i podria arribar a ser segona força

El PSC guanyaria les eleccions a Catalunya amb 13 escons davant ERC i Junts, que empatarien a 9. Així ho avança el sondeig de TV3 sobre la intenció de vot en clau catalana. Segons el sondeig, el PP donaria la sorpresa amb 8 diputats, multiplicant per quatre els resultats del 2019.

Imatge de Meritxell Batet aplaudint

La formació de Meritxell Batet sumaria un diputat respecte als darrers comicis, i guanyaria en tres de les quatre províncies. Els socialistes s'imposarien a Barcelona, Lleida i Tarragona.

El processisme perd quatre escons

ERC seria el partit més castigat per l'abstenció, perdent fins a quatre escons respecte a les darreres eleccions. Els republicans deixarien de ser primera força en benefici dels socialistes. Junts sumaria un diputat i empataria 9 amb Esquerra a la pugna per l'hegemonia independentista.

Primer pla d'Oriol Junqueras

La CUP perdria un dels dos escons, així que els partits processistes perdrien quatre diputats respecte a l'anterior legislatura.

El PP fa el gran salt

El sondeig de TV3 confirmaria l'alça del PSC a la reconfiguració del panorama polític a Catalunya. Tot i això, el partit que més creixeria seria el PP, que quadriplicaria la seva força quedant-se a un diputat de Junts i ERC. De fet, segons el sondeig el PP guanyaria en vots Junts, encara que no en escons.

Per darrere dels populars quedaria Sumar amb 6 escons, un menys que a les anteriors eleccions. Vox es veuria perjudicat per la pujada del PP, i perdria un dels seus dos representants.

Un altre sondeig dóna la sorpresa

Segons avança El Español, el PSC guanyaria les eleccions a Catalunya i el PP seria una segona força amb 9 escons. Aquest sondeig dóna un empat a 7-8 diputats entre Junts i ERC. Per darrere estaria Sumar amb 6-8 diputats, Vox en sumaria 2, i la CUP es quedaria amb 1.

➡️ Política

Més notícies: