Fotomuntatge amb Xavier García Albiol amb una pintada de Fora Okupas
POLÍTICA

Xavier García Albiol acusa Pedro Sánchez de protegir els okupes

El Govern prorroga la suspensió dels desnonaments per a persones i famílies vulnerables

Xavier García Albiol, batle de Badalona, ha fet de la lluita contra l'okupació un dels pilars del seu mandat. Per això ha estat el primer a reaccionar a la pròrroga de la suspensió dels desnonaments per part del Govern central. L'alcalde del PP ha acusat Pedro Sánchez de protegir els okupes.

El Consell de Ministres actualitza aquest dimecres les mesures de protecció anticrisi. El Govern de Pedro Sánchez aprovarà la pròrroga de la suspensió dels desnonaments i els llançaments d'habitatge habitual per a persones i famílies vulnerables. Cosa que no ha assegut bé l'alcalde de Badalona.

Missatge de Xavier García Albiol

En un missatge a Twitter, Albiol ha dit que “prorrogar tal com el decret que prohibeix els desnonaments com pretén el govern central és una gran injustícia social”. Per a l'alcalde, “el Govern de Pedro Sánchez trasllada el problema dels vulnerables a milers de persones que tenen un pis llogat”. I lamenta que posi al mateix nivell "un arrendador particular amb un pis que un fons d'inversió amb milers en cartera".

Per Xavier García Albiol, Pedro Sánchez “segueix protegint els okupes que creen problemes de convivència amb la resta dels veïns”. Per això considera que la mesura és “tot un despropòsit”. Defensa que "no és una qüestió de dretes ni d'esquerres, sinó una qüestió de justícia".

Guerra a l'okupació

Xavier García Albiol va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig a Badalona amb una majoria aclaparadora. El candidat del PP va aconseguir 18 regidors dels 27 que conformen el consistori i va enviar a l'esquerra a l'oposició. Ara governa en solitari, amb la seguretat, l'ordre i la neteja com a pilars del mandat.

Una de les seves primeres mesures com a alcalde va ser posar en marxa una regidoria contra les okupacions il·legals. L'ajuntament va dotar el nou departament amb cinc milions d'euros i una oficina d'atenció específica. L'objectiu, acabar amb una de les xacres de la ciutat, sobretot als barris perifèrics.

Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera

Sense anar més lluny, fa dues setmanes l'ajuntament es va posar al capdavant del desnonament d'un bloc de pisos al barri de la Salut. El bloc estava okupat per vuit famílies, que, segons l'oposició, eren vulnerables, amb menors i persones malaltes. En canvi, Albiol els va acusar de generar problemes de convivència.

Declaració d'intencions

Xavier García Albiol va aprofitar el conflicte del bloc de La Salut per reafirmar la guerra contra l'okupació. En un missatge viral a Twitter, va anunciar que “mentre jo sigui alcalde no blanquejarem l'okupació il·legal i conflictiva”. A més, va mostrar el suport als veïns amb necessitats que es porten bé.

"L'ajuntament es preocuparà dels veïns que no tenen vivenda i que no creen problemes de convivència", va al·legar. L'alcalde del PP va apel·lar a canviar la llei d'ocupació a Espanya per protegir els veïns i no els okupes. Un missatge aplaudit pels veïns, però també per molts espanyols.

➡️ Política

Més notícies: