Pla mitjà de les 'Tres Magas' d'Altafulla, vestides amb colors de la bandera de la república espanyola
POLÍTICA

ERC canvia els Reis Mags per uns de 'laics, sense classe ni dogmes': 'Les tres Magues'

La localitat d'Altafulla, governada per ERC, parla de 'reivindicar els valors republicans' amb una nova versió dels Reis Mags


ERC persevera en el projecte d'oferir una alternativa al Nadal. Després de promocionar les Festes del Solstici d'Hivern, promocionen ara les Tres Magues. Es tracta d'una mesura d'ERC a la localitat d'Altafulla i amb la intenció de "reivindicar els valors republicans".

Les Tres Magues de Gener

Altafulla rebrà la visita de les Tres Magues sota el lema revolucionari de “llibertat, igual i fraternitat”. Aquesta és la versió laica - i francesa per delegació - d'ERC de la Cavalcada de Reis. La mesura obeeix a l'interès de fer un acte amb “perspectiva laica, exempt de classes i sense finalitat dogmàtica”.

Segons les seves darreres intervencions politico-morals, ERC deu tenir molt present la “perspectiva laica”. Sense sortir del terreny dels portadors de regals, la Conselleria d'Igualtat va promocionar la “mare Noel”. Així com la participació de “tiones” i “caganeres” al calendari d'advent.

De fons, batega la idea de substituir el Nadal per les anomenades Festes del Solstici d'Hivern. Cosa en què Altafulla ha decidit col·laborar amb les Tres Magues de Gener. Com ha informat el mateix Ajuntament, “la intenció d'aquesta festa és reivindicar els valors republicans de la llibertat, igualtat i fraternitat”.

Substituir una tradició recuperant una altra tradició

Amb aquesta festivitat, el consistori diu que recupera una tradició de la Segona República Espanyola. Es coneix que durant la guerra civil, a València, es va fer una desfilada similar amb el nom de “Festa de la Infància”. Festa que Altafulla s'ha proposat de reviure en clau catalana.

A la promoció de l'ideari d'origen revolucionari-francès, Altafulla afegeix que les Tres Magues també conviden a "gaudir d'aquestes festes d'una manera sostenible". Finalment, les Tres Magues regalaran un llibre on s'explica "aquesta nova manera de celebrar el solstici d'hivern".

➡️ Política

Més notícies: