Muntatge amb un pla mitjà de Feijóo en blanc i negre alçant el braç i un dit amb un pla mitjà curt en color d'Alejandro Fernández amb cara seriosa
POLÍTICA

Alejandro Fernández envia un seriós avís a Alberto Núñez Feijóo

El PP català va disparat a les enquestes


Després d'unes setmanes de silenci contingut, Alejandro Fernández, president del PP català enfrontat a la direcció nacional del partit, ha tornat a la càrrega. En una entrevista a El Mundo, Fernández ha marcat a Alberto Núñez Feijóo les línies vermelles a Catalunya. Afirma que mentre segueixi el Procés, el PP no ha de col·laborar amb ERC i Junts.

“Entenc la nostàlgia dels noranta al meu partit”, diu Alejandro Fernández, “però Junts no és Convergència, i CiU no tornarà”. També recorda que el 2016 Mariano Rajoy va iniciar un diàleg amb els independentistes que va acabar al referèndum de l'1-O. Remata dient que “l'aïllament al PP no depèn que siguem més o menys moderats”.

Fernández fa aquesta entrevista després que el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) mostrés una pujada del PP català a les enquestes. Alejandro Fernández és el que més puja amb el PSC de Salvador Illa. "El PP no està condemnat a fracassar a Catalunya", assegura, "però ha de tenir discurs propi".

Per ell, la clau és “defensar des de Catalunya que units els espanyols som més forts”. Si no ha parlat fins ara és perquè “hi ha altres prioritats” davant de “la crisi constitucional més greu que viu Espanya en la història recent”. Fernández ha volgut rebaixar la tensió amb Feijóo, i ha considerat "impecables" les seves intervencions als dos debats d'investidura.

Un PPC amb discurs propi

Sobre la situació actual, el líder dels populars catalans ha parlat de la llei d'amnistia com a “un procés de llarg recorregut”. Ha advertit que l'esquerra "aspira a una república confederal" i el separatisme català i basc "a la independència". Fernández sosté que “no aconseguiran ni una cosa ni l'altra”, però “sí portaran la decadència a Espanya”.

Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català

Segons les enquestes del CEO, el PP d'Alejandro Fernández passaria dels 3 diputats a una forquilla entre 12 i 17. ·Ens correspon a nosaltres tornar-nos a il·lusionar oferint a la societat catalana una alternativa al nacionalisme”. Aquesta alternativa passa, segons ha dit, “per l'enfortiment de l'Estat a Catalunya”.

Fernández ha repetit que “si acceptes que tots hem de ser iguals que el PSC, al final la gent prefereix l'original i vota el PSC”. És la resposta als sectors del partit que creuen que el PP ha d'imitar l'estratègia dels socialistes a Catalunya. Davant això, aposta per recuperar un discurs propi.

Treva Fernández-Feijóo

Preguntat sobre la intenció de Feijóo de rellevar la cúpula a Catalunya, Fernández no ha volgut entrar al drap. Durant setmanes es va especular amb una operació orquestrada des de Gènova per posar Dolors Montserrat al capdavant del PP català. Però el context actual ha canviat les coses.

La direcció nacional creu que ara no és el moment per obrir una crisi a Catalunya. La consigna és reforçar el lideratge d'Alejandro Fernández fins que arribin temps més propicis. Fernández també ha enterrat la destral de guerra i ha posat per davant els interessos d'Espanya i Catalunya davant la crisi actual.

➡️ Política

Més notícies: