Muntatge de fotos de Tània Verge i el cartell de la Generalitat de Catalunya que té el títol: 'La meva piscina no discrimina'
POLÍTICA

La 'piscina no discriminatòria' de la Generalitat desferma les rialles

La Conselleria d'Igualtat i Feminismes torna a ser focus de les crítiques

La Conselleria d'Igualtat i Feminismes ha llançat una campanya contra la discriminació a les piscines de Catalunya. Ho ha fet amb el missatge “a les piscines hi ha lloc per a tots i totes” i una curiosa il·lustració de Javirroyo. El cartell ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, desfermant les rialles i no poques crítiques.

La conselleria que dirigeix Tània Verge torna a reivindicar la diversitat a les zones de bany a Catalunya. Ho fa dies després d'haver aprovat el top less i el burkini a les piscines. Una decisió que va provocar una allau de crítiques, i que ara torna a la consellera com un boomerang.

I el burquini?

El cartell de la campanya mostra una piscina plena de persones que reflecteixen la diversitat. Hi ha de tot, des de lesbianes i transsexuals fins a discapacitats, extraterrestres, obesos i gent de totes les races. Fins i tot un inquietant nen que porta el cap lligat com si fos un globus.

Però moltes persones han preguntat a la consellera on és la dona amb burquini. Hi ha qui es felicita dient que “a les piscines, més extraterrestres i menys burquinis”. “Trobo a faltar el burquini”, diu un altre irònicament, “no és discriminatori aquest cartell?”

A la imatge sí que apareix el top less, però no el burquini que va aprovar la Generalitat per irritació de molts. Hi ha també qui critica la hipocresia del cartell, on apareix un discapacitat i no obstant “moltes piscines no estan adaptades”.

Llenguatge inclusiu

El llenguatge inclusiu ha estat un altre dels motius de discòrdia d'aquesta campanya a favor de la diversitat. L'escriptor Quim Monzó ha fet notar que en català ja hi ha una paraula que engloba el “totes i tots”. “Perquè posar-hi tothom no, oi?”, ha suggerit.

Moltes altres persones han secundat la seva opinió. Afirmen irònicament que utilitzar el tothom “ és feixista, masclista i heteropatriarcal”. I conviden els autors de la campanya a anar urgentment a classes de català per expressar-se correctament.

Denúncies i sancions

La consellera Tània Verge ja ha advertit que “la llei s'aplica per a tothom i les digualtat no són recomanacions, són tan lleis com les altres”. Els usuaris podran denunciar incompliments i les males pràctiques seran sancionades.

A més, el Govern està treballant per garantir el dret a fer top less a les piscines comunitàries. Serà els administradors de les finques els qui hauran de garantir que no hi hagi casos de discriminació.

➡️ Política

Més notícies: