Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

Carles Puigdemont baixa els fums

L'expresident ja no és tan categòric després de perdre la immunitat

Carles Puigdemont està tocat. El pronunciament del TGUE i les paraules de Clara Ponsatí deixen l'expresident de la Generalitat en una situació encara més complicada. Puigdemont està cada cop més sol i la seva estratègia de l'exili només li ha servit per ser eurodiputat i cobrar 8.000 euros al mes. Vist així, no és poca cosa, però el líder de Junts se segueix creient -almenys fins ahir- una cosa que ja no és.

El Procés va entrar en fase terminal ja fa temps. Ara viu els seus últims dies i Carles Puigdemont comença a veure-ho. Ja ho sap Junqueras, que serà un nom del passat e els propers mesos. I El d'Amer l'acompanyarà amb l'afegitó de la seva situació processal. Ell no pot tornar a Catalunya i ja veurem a quin país haurà de residir si es confirma la pèrdua de la seva immunitat.

Fins ahir, l'entorn de Carles Puigdemont assegurava que aviat tornaria a Catalunya. Ell mateix deia ahir que la setmana que ve viatjaria a Estrasburg per participar en un ple del Parlament Europeu. Estrasburg és una ciutat francesa, de manera que en funció de les euroordres de Llarena, Puigdemont no tindria la certesa de no ser detingut. 24 hores després, ja no diu el mateix.

Puigdemont diu que ha preguntat al Parlament Europeu quins són ara mateix els drets. Diu que la sentència del TGUE és contradictòria, però el seu to ja no és el mateix. Fins ahir treia pit del seu exili, de les seves 'victòries' judicials i la matraca del seu retorn. Això ja s'ha acabat; la pròpia Clara Ponsatí s'ha encarregat de fer-ho oficial.

Els fums de l'entorn més puigdemontista de Junts per Catalunya han desaparegut. Aquesta superioritat moral del processisme era doble en cas de Puigdemont. La justícia europea li ha entomat un dur cop i li ha tret la bena. Si vol tornar a Catalunya, primer haurà de respondre davant d'un jutge.

La realitat ha arribat a Waterloo de sobte. I per si no n'hi hagués prou, per primera vegada no hi va haver ni concentracions, ni plens urgents o manifestos. Carles Puigdemont continua sent per a alguns el seu guia espiritual. Però cada cop ho pensa menys gent.

➡️ Política

Més notícies: