Primer pla de Pepa Millán amb un jersei de coll alt negre
POLÍTICA

Pepa Millán, el flagell de Pedro Sánchez que Vox ha elegit com a nou portaveu

La jove cordovesa va destacar per les seves intervencions al Senat

Vox ha elegit una nova portaveu per tancar la crisi oberta amb la sortida d'Iván Espinosa de los Monteros. Segons avança OK Diario, Pepa Millán serà portaveu del partit amb dos adjunts, María Ruiz i José María Figaredo. Vox aposta així per una dona jove que va destacar per famosa una intervenció contra Pedro Sánchez al Senat.

Era un 21 de desembre del 2022 quan la jove senadora cordovesa va sortir a l'estrada per retratar Pedro Sánchez. “Aquest Govern ha substituït la democràcia per les seves imposicions, i ha substituït la sobirania popular per la voluntat dels que volen trencar Espanya”, va dirigir a un Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies.

També van ser cridaneres les cares de Pedro Sánchez i altres dirigents socialistes davant d'una intervenció de la senadora mesos abans. Va ser en el seu fulgurant debut, quan va acusar el PSOE de portar el país a un “suïcidi nacional”. Ara, Vox l'escull com a cara visible al Congrés dels Diputats.

Relleu generacional a Vox

María José Rodríguez de Millán Parro (Cabra, 1995) representa les noves generacions de Vox, que estan guanyant sencers amb el cisma obert a la formació. La direcció vol frenar la crisi donant entrada a nous talents. A més a més, la seva elecció reafirma l'estratègia de promocionar perfils femenins en aquesta nova etapa.

Pla mitjà de Pepa Millán parlant des de la tribuna del Senat

El partit està vivint un relleu generacional amb l'ascens de figures com José María Figaredo o Pepa Millán. Això coincideix amb la sortida o el pas al costat de capitals com Javier Ortega Smith i Iván Espinosa de los Monteros.

Pepa Millán és graduada i màster en Dret, a més de ser columnista a diaris d'àmbit nacional. Va arribar al partit el 2020 per treballar com a assessora analista del Grup Parlamentari a Andalusia. Va anar de número dos per Còrdova al Senat, i en el seu debut va cridar poderosament l'atenció iniciant així el seu meteòric ascens.

Ruiz i Figaredo, portaveus adjunts

Des de llavors ha esdevingut una estrella emergent promocionada des del sector més proper a Abascal. Per això el líder de la formació la va triar com a número cinc de la llista de Madrid per a les eleccions del 23-J. A més de ser dona i jove, permet mostrar la diversitat territorial dins de Vox.

Millán estarà acompanyada per María Ruiz i José María Figaredo, nous portaveus adjunts de la formació. María Ruiz va ser número dos de les llistes per Madrid darrere d'Abascal. Destaca el seu enfrontament verbal amb Pablo Iglesias quan aquest era vicepresident al Congrés dels Diputats.

L'asturià José María Figaredo, de 35 anys, també forma part de la fornada de nous talents de Vox. Les seves intervencions a l'hemicicle tampoc no han passat desapercebudes. Especialment les seves picabaralles amb María Jesús Montero arran dels escàndols socialistes de corrupció.

➡️ Política

Més notícies: