Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb el logotip del Partit Popular de fons
POLÍTICA

Els 4 candidats del PP per presidir la Mesa del Congrés

Comença el ball de noms a les files populars

Aquest dijous 17 d'agost s'inicia oficialment la nova legislatura i les incògnites comencen a aflorar quan només falten 48 hores per conèixer-se qui presidirà el Congrés dels Diputats. El PP i el PSOE busquen els suports necessaris per apoderar-se de la tercera màxima autoritat d'Espanya. Però les hores van passant i absolutament tot segueix a l'aire.

Els socialistes treballen a contrarellotge per assegurar-se els vots de Junts. De moment, els de Puigdemont segueixen sense cedir, almenys públicament, i el nerviosisme ja s'està apoderant de Ferraz. Mentrestant, el PP confia que els 172 suports de Vox, UPN i Coalició Canària siguin suficients per acabar presidint el Congrés. Cal recordar que, sense els de Puigdemont (i comptant el PNB), el PSOE només arribaria a 171 vots.

Des del bàndol socialista hem anat coneixent quines han estat les opcions per presidir el Congrés. Meritxell Batet va haver de renunciar per pressions dels processistes. També va quedar vetat Miquel Iceta davant de les exigències d'ERC i Junts. I amb el pas dels dies, ha anat agafant forma la idea que finalment seria Francina Armengol la candidata socialista per liderar la Mesa, tot i que no hi ha res oficial.

El Partit Popular, en canvi, ha estat molt més discret en aquest sentit. I fins fa unes hores no s'havia conegut cap nom a les travesses per presidir la Cambra Baixa. Però ara ja s'han començat a filtrar els primers noms dels possibles candidats populars per exercir de tercera autoritat de l'Estat. I sembla que hi ha 4 propostes a sobre de la taula.

The Objective afirma que Cuca Gamarra i Carmen Navarro són les persones més ben posicionades per ser la propera presidenta del Congrés. Gamarra ha estat la portaveu del PP a la cambra a l'última legislatura, mentre que Navarro va entrar a formar part de la Mesa els últims anys, adquirint així experiència en aquest òrgan.

Pla mitjà d'Alberto Núñez Feijóo llançant un petó a l'aire amb la mà, Cuca Gamarra aplaudint i Isabel Díaz Ayuso mirant de reüll Feijóo

El Mundo també apunta Cuca Gamarra, però assenyala un altre nom interessant: el d'Esteban González Pons. L'històric dirigent popular ha ocupat diversos càrrecs (tant al Congrés, com a les Corts valencianes i al Parlament Europeu) i podria ser una de les propostes amb les que treballa Alberto Núñez Feijóo per a aquest càrrec.

Segons El Mundo, si finalment el PP es quedés sense presidència de la Mesa, llavors Feijóo podria proposar el portaveu adjunt del partit al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro com a vicepresident. Per a aquesta vicepresidència, el líder popular també estaria pensant en altres noms com Marta González, que ve de treballar amb Feijóo a la Xunta, o l'esmentada anteriorment Carmen Navarro.

El que és clar és que el PP ho té tot a punt per si cauen les negociacions entre PSOE i Junts. Mentrestant, també intenten convèncer el PNB per assegurar-se la presidència de la Mesa. En qualsevol cas, els populars treballen sense descans en aquestes últimes 48 hores abans de constituir-se el nou Congrés. I és que la possibilitat de donar el primer cop de la legislatura a Pedro Sánchez és massa llaminer.

➡️ Política

Més notícies: