Muntatge amb una imatge de fons difuminada d'una manifestació pro trans i un marc amb una captura de dos adolescents que van destransicionar
POLÍTICA

El dur testimoni de dos joves a qui van empènyer a operar-se per canviar de sexe

Narren les seves transicions de gènere i el seu penediment i impotència per les facilitats que es van trobar al camí

Hi ha casos en què joves que han fet la transició de sexe se'n penedeixen. Són situacions delicades tant per l'impacte psicològic com a la salut. La narració de dos joves penedides se suma al debat sobre la permissivitat social amb les intervencions mèdiques.

Els casos de penediment

La qüestió trans cada vegada planteja més dubtes davant dels casos de penediment. Més enllà de la qüestió ideològica entre, per exemple, feministes i 'queers', el transgenerisme té una dimensió sanitària. Les dades mostren que les peticions de canvi de sexe s'han disparat, sobretot entre les noies joves.

Davant d'un augment tan ràpid en poc temps, alguns parlen de “disfòria de gènere per contagi social”. És a dir, que els casos de disfòria de gènere amb un origen biològic continuarien sent mínims i que els altres respondrien a una pressió ambiental. Fa deu anys, per exemple, la majoria de trans eren homes: ara, el 80% de casos són de noies entre 14 i 16 anys.

En aquests casos, aleshores, la disfòria de gènere se superaria de manera natural després de l'adolescència. Precisament sobre això, han aparegut dos testimonis més. Es tracta de dos joves nord-americans que parlen sobre la pressió que van rebre els pares per autoritzar el canvi de sexe:

Demanen limitar l'accés als tractaments

La lògica és la mateixa en tots dos casos: en un moment donat, diuen que se senten del sexe contrari i l'administració mèdica els dona totes les facilitats per transicionar. Cosa que, vista en retrospectiva, condemnen per tractar-se en realitat d'un procés de maduració. Com explica la primera jove: que en haver transicionat tan aviat, ja no podria ser mare.

Elles mateixes conclouen que no caldria prohibir la transició de gènere, però sí el tractament abans dels divuit anys. Així com posar l'accent en una avaluació mèdica i psicològica prèvia per evitar possibles penediments en el futur. Una té paraules molt dures per a la “ideologia de gènere”: “simplement, destrueix tot el que toca”.

➡️ Política

Més notícies: