Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, amb cara seriosa, i de fons una imatge de diversos manifestants a Ferraz
POLÍTICA

Pedro Sánchez pren una decisió per la pressió als carrers

Les protestes contra Pedro Sánchez inunden els carrers d'Espanya: “Sánchez dimiteix, el poble no t'admet”

Pedro Sánchez està vivint unes setmanes convulses. Milers de persones han sortit al carrer en diversos punts d'Espanya per demanar la seva dimissió arran del seu pacte amb Carles Puigdemont. I tot després que el líder del PSOE s'assegurés la seva imminent investidura a canvi de la llei d'amnistia per als encausats del procés.

A més de l'amnistia, aquest pacte recull la “negociació del reconeixement nacional de Catalunya” i la “superació de les limitacions de l'autogovern”. Cosa que no ha agradat a alguns ciutadans espanyols, que han sortit al carrer a protestar després de sentir-se enganyats pel president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont somrient i Pedro Sánchez amb cara de preocupació

Espanya surt als carrers a protestar contra Pedro Sánchez

Tot i que el PSOE va arribar a verbalitzar que no pactaria amb Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, ho ha acabat fent. I és un acord que està portant molta cua.

El passat 3 de novembre es van iniciar a la seu del PSOE, a Ferraz, les protestes contra aquest pacte després d'aquest recollir la llei de l'amnistia. Centenars de persones van sortir a protestar contra l'acord entre PSOE i Junts. Unes manifestacions que, durant aquests darrers dies, s'han donat a diferents punts d'Espanya.

Aquest passat cap de setmana, les protestes s'han donat en més de mig centenar de capitals de província espanyoles: Barcelona, Madrid, Sevilla, Cadis, València, Logronyo, Pamplona, Galícia i Santander, entre d'altres. Unes manifestacions que evidencien el descontentament de la població davant del pacte d'investidura.

A crits d'“Espanya no es ven”, “Puigdemont dimissió” o “Sánchez dimiteix, el poble no t'admet”, milers de persones recorrien els carrers d'Espanya. De fet, fins i tot es va arribar a clamar una aturada nacional: “Volem una vaga general!”, se sentia a Madrid.

Pedro Sánchez pren una decisió

Les protestes contra Pedro Sánchez pel seu pacte amb els líders independentistes semblaven no intimidar gaire el president del Govern en funcions. Fa tan sols uns dies, el líder del PSOE assegurava que les protestes “no aconseguiran acovardir els socialistes”.

Sánchez es va mostrar indignat per la suposada “violència” que s'està fent servir per intimidar el PSOE. A més, ha assegurat que aquestes protestes demostren “la necessitat que tiri endavant la investidura”.

Tot i això, sembla que Pedro Sánchez s'ha acabat sentint insegur davant de tantes protestes i ha pres una decisió. I no, no ha desfet el pacte amb els independentistes, que és el que demanen milers de ciutadans. El president del Govern ha determinat deixar de fer pública la seva agenda.

“Per motius de seguretat o estratègics, algunes activitats seran publicades una vegada realitzades”, es pot llegir a la pàgina web oficial del PSOE.

Una reacció que ha incendiat les xarxes socials

Pedro Sánchez ha decidit amagar-se davant les protestes, cosa que, evidentment, tampoc ha agradat gaire al poble. “Un president en funcions d'un país no s'amaga sinó que respon. Però és clar…”, escrivia una internauta.

“Sí que li piquen les protestes, sí. Senyal que cal seguir”, assenyalava un altre. “Doncs no ho entenc la premsa no para de dir que són «quatre»”, es podia llegir també.

➡️ Política

Més notícies: