Milers de persones durant una manifestació contra l'amnistia, el 12 de novembre de 2023, a Barcelona, Catalunya
POLÍTICA

VÍDEO: Així ha sortit Catalunya als carrers per dir 'no' a l'amnistia

Catalunya s'ha concentrat per protestar contra l'acord de Sánchez amb Puigdemont i Junqueras


La concentració sobre l'amnistia que ha convocat el Partit Popular aquest diumenge ha concentrat centenars de milers de persones a tot el país.

Amb el lema “No en nom d'Espanya. No a l'amnistia”, milers de persones s'han manifestat a les quatre capitals catalanes. Molts han utilitzat el hashtag #EspañaNoSeRinde per compartir imatges de les protestes en xarxes socials.

A Barcelona, 6.500 persones han acudit a la plaça de Sant Jaume per manifestar-se contra l'acord de Sánchez amb Puigdemont i Junqueras.

La plataforma Catalunya Suma per Espanya, que organitzava la concentració, ha iniciat la protesta a tocar de l'himne d'Espanya i unes bengales de fum que simulaven la bandera del país.

La presidenta de Catalunya Suma, Eva Higueras, ha assegurat que “cal alçar la veu per dir alt i clar que Espanya no es trenca, Espanya no és una moneda de canvi”.

Amb crits de Puigdemont a presó o L'amnistia és una porqueria, uns 2.600 manifestants, animats per Vox, s'han desplaçat a la delegació del Govern al carrer Mallorca per continuar la protesta.

Tarragona reuneix 700 manifestants contra l'amnistia

A Tarragona, la concentració contra l'amnistia s'ha organitzat al Balcó del Mediterrani.

Segons dades de la Guàrdia Urbana, unes 700 persones s'han congregat per dir no a l'acord del PSOE i Junts. Tot i les dades de la Guàrdia Civil, des del Partit Popular asseguren que la concentració ha acollit unes mil persones.

Mario García, president provincial del Partit Popular a Tarragona, ha acusat el parit de Pedro Sánchez d'anteposar “interessos partidistes sobre els interessos del país”.

Lleida i Girona congreguen uns quants centenars de persones

Segons dades dels Mossos d'Esquadra, a la plaça Sant Francesc de Lleida, unes 200 persones s'han manifestat per mostrar el seu rebuig a l'acord del govern de coalició.

Senyeres, banderes d'Espanya i de la Unió Europea han conviscut en una jornada en què els manifestants també han mostrat cartells en contra de Pedro Sánchez.

El líder del PP a Lleida, Xavi Palau, ha encapçalat la manifestació amb l'exdiputada del partit al Parlament, Dolors López.

Tots dos, juntament amb dos membres de les joventuts del partit, han llegit el manifest, en una jornada que ha acabat amb l'himne d'Espanya.

Per part seva, a Girona, un centenar de persones s'han manifestat davant de la subdelegació del Govern espanyol.

Amb crits de “Puigdemont i Sánchez a presó” els congregats a Girona han denunciat que “Sánchez hagi pactat amb els independentistes per perpetrar-se al poder”.

El president del PP a Girona, Jaume Veray, ha volgut desmarcar la protesta d'avui, amb les succeïdes a la seu del PSOE a Madrid. “Avui ha estat una concentració pacífica i gairebé festiva, que és el que hem convocat des del Partit Popular”, apuntava.

➡️ Política

Més notícies: