Muntatge amb un pla mitjà de Yolanda Díaz amb la mà a la barbeta i de Pedro Sánchez, tots dos amb cara de preocupació
POLÍTICA

Pedro Sánchez no es refia de Yolanda Díaz

EL PSOE vol evitar que la líder de Sumar guanyi protagonisme al nou Gobierno

Pedro Sánchez no dubta que tornarà a ser el president del Gobierno. Està, a més, convençut que a finals de novembre màxim hi haurà investidura i que repetirà fórmula amb Sumar. Sap que té al davant una legislatura difícil, amb sis socis per negociar qualsevol llei i pressupostos, però ja s'ha acostumat a viure en l'abisme. Sánchez, doncs, deu favors i ha d'assumir concessions com l'amnistia, però això no vol dir que no imposi les seves condicions.

La posició de certa debilitat del PSOE és evident, es veu a primera vista. Però sense els socialistes, Sumar implosionaria en no poder governar i donar sou públic als seus i els processistes perdrien la Generalitat i seguirien a Waterloo. És un fet i no cal oblidar-ho. Pedro Sánchez es veu obligat a menjar-se gripaus, però alhora imposa a l'esquerra de la seva esquerra les seves normes.

Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació

S'ho va empassar Pablo Iglesias i s'ho empassarà Yolanda Díaz, que tornaria a ser vicepresidenta tercera. La líder de Sumar no només haurà d'assumir la posició del Govern d'Espanya en política exterior, sinó que també es trobarà amb perfils similars als seus que tindran més poder a l'executiu. Si el PSOE té una cosa és que funciona com un partit dels d'abans i aquestes coses no se li escapen.

Hi haurà, doncs, una vicepresidenta primera, que no serà Nadia Calviño, però que tindrà un perfil semblant a Yolanda Díaz. Pedro Sánchez necessita una dona semblant a Calviño, que vagi més enllà del PSOE i algú que tingui aquesta frescor que alguns veuen a la número u de Sumar.

Cal no oblidar que Pedro Sánchez i Yolanda Díaz són companys, però també rivals electorals. Si el PSOE vol créixer en un moment de polarització política, ho ha de fer més mirant cap a l'esquerra que cap al centre. Sánchez ja va sumar el 23 de juliol aquell vot moderat que tenia certa por a Vox, de manera que on pot pescar més és a Sumar i no al PP.

Primer pla de Yolanda Díaz amb cara de preocupació tocant-se els cabells

És per això que el PSOE té molt clar que la nova vicepresidenta primera ha de tenir un perfil important, ha de ser algú amb tirada pública. A més, ha de contrarestar Yolanda Díaz en l'àmbit econòmic, conscient que el model de Pedro Sánchez i dels socialistes és el de la Unió Europea i no el de Sumar, amb encara càrrecs que vénen del PCE.

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz mantenen una relació estreta, però el president en funcions no li regalarà res. Sumar mantindrà el seu perfil baix al Gobierno i les qüestions econòmiques les decidirà el PSOE.

➡️ Política

Més notícies: