El fum s'eleva després dels atacs israelians mentre continuen els combats entre les forces israelianes i el grup militant palestí Hamàs

El fundador de Hamàs demana un ‘divendres d'ira’ i vol una gihad també a Espanya

Els Mossos d'Esquadra reforcen la seguretat després de la petició de Hamàs a iniciar una guerra santa

Alerta màxima a Europa i el món després de la crida de Hamàs a fer una “jihad global”, també a Espanya, avui divendres. Es tracta d'una “jornada d'ira” on fa una crida a tots els musulmans per aplicar la guerra santa a nivell global.

El fundador de Hamàs, Khaled Meshaal ha estat qui ha demanat als musulmans que “surtin als carrers” de tot el món. Meshal creu que “és el moment per aplicar la gihad” i anima tots els erudits que ensenyen i aprenen a exercir-la com a tal. Aquest missatge ja ha alertat les comunitats jueves de tot el món, ja que és una alarmant amenaça a tenir en compte.

D'altra banda, el Ministeri d'Afers Estrangers d'Israel i el Consell de Seguretat Nacional han demanat a tots els israelians que extremin la precaució. “No ha fet mai una crida a tots els seus partidaris per celebrar el «dia de la ira»”. Això vol dir que volen “fer mal a israelians i jueus”, argumenta la declaració en conjunt.

Uns palestins amb contenidors emeten un xiulet des d'un vehicle de distribució d'aigua, mesurant la crisi hídrica provocada pel setge israelià a la Franja de Gaza, a les 6.00 hores del dia dels continus combats entre Israel i Hamàs.
CamaraImatge:

Europa Press

Alerta a tot el món

Alhora, els governs de la Unió Europea, com Espanya, han decidit adoptar certes mesures per evitar qualsevol tipus d'incident davant la crida de Meshal on busca “mostrar enuig (…) entre la diàspora musulmana de tot el món”. En aquest sentit, els Països Baixos han tancat col·legis jueus i Espanya ha activat l'alerta antiterrorista nivell 4. L'objectiu del Govern central és vigilar sinagogues, escoles bressol i col·legis jueus.

L'alarma, doncs, a Europa és present. França no ha perdut el temps i ha prohibit aquelles manifestacions a favor de Hamàs, que cridin a una Intifada o que proclamin l'“odi cap als jueus”.

La gent apaga un incendi al lloc dels atacs aeris israelians mentre continuen els combats entre les tropes israelianes i els militants islamistes de Hamàs.
CamaraImatge:

Europa Press

Sembla que la intenció de Hamàs no tindria objectius concrets i actuacions preparades, sinó que busca que llops solitaris provoquin aldarulls en algun lloc del món. Agents d'intel·ligència de la policia de Nova York coincideixen en aquesta teoria: “Aquestes últimes declaracions tenen el potencial de ressonar i desencadenar disturbis reaccionaris i violència d'explotació més enllà de la regió, cosa que justifica una vigilància elevada per part del personal de les forces de l'ordre.”

De moment, la intel·ligència espanyola segueix molt pendent de les consignes islamistes que es propaguen a internet. Segons informa El Español, membres del servei antiterrorista es troben revisant fòrums, pàgines específiques i canals. L'objectiu no és cap altre que evitar qualsevol acció violenta a Espanya.

Els Mossos d'Esquadra reforcen la seguretat ‘divendres d'ira’

El cos de policia català reforça la seguretat davant la petició de Hamàs. Els agents han demanat que “s'intensifiqui la vigilància” en certs punts d'interès. Sobretot, en punts on es concentra la comunitat jueva a Catalunya.

Per exemple, el patrullatge s'intensificarà en llocs com sinagogues. D'altra banda, els Mossos que patrullen al carrer també extremaran les mesures d'autoprotecció.