El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, emportant-se les mans al capdavant a l'acte d'inici de la campanya, al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp de Madrid
POLÍTICA

Pedro Sánchez ja demana el vot per a un altre partit el 23-J

Canvi d'estratègia del candidat socialista

Cada vegada és més evident que el cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo ha marcat un abans i un després a la campanya electoral. Fins aquest dilluns, el candidat socialista estava retallant distàncies al líder popular. Però la seva clara derrota en el debat d'Atresmedia l'ha tornat a distanciar del seu rival, que lidera amb més comoditat les enquestes. I això ha obligat el PSOE a replantejar-se la seva estratègia de cara al 23-J.

Pedro Sánchez va optar per la tàctica de captar el vot útil contra el PP i el VOX. L'avançament electoral perjudicava el soci de govern. Sumar i Podem van haver d'acordar a contrarellotge una coalició que es va cobrar diverses víctimes com Irene Montero o Pablo Echenique. Però a ell li era igual, era un 'jo contra el món'.


Ara, però, ja ha vist que necessitarà una Yolanda Díaz mínimament forta. Perquè, a més, ha quedat demostrat que dependre de partits com Esquerra o Bildu no és el millor negoci de tots. Aquest va ser un dels seus punts febles, com va quedar demostrat al cara a cara. Per aquest motiu, Pedro Sánchez ha sortit aquest dimecres a demanar el vot per a Sumar.

Pla mig de Yolanda Díaz amb rostre pensatiu

"Animo els votants progressistes a votar-nos", demanava l'actual president del govern en una entrevista a la Cadena SER. "Com més escons tinguem PSOE i Sumar, no dependrem tant d'aquests grups", justificava Sánchez en al·lusió a les formacions independentistes. Com a exemple, el candidat socialista parlava de la Llei Mordassa. Una llei que no es va poder reformar perquè no van arribar a un acord amb partits com ERC o Bildu.

Sobre aquesta llei, Pedro Sánchez ha reconegut que “és dels pocs compromisos que no hem complert”.

D'aquesta manera, l'actual president del Govern para la mà al seu soci a l'Executiu. I és que el cop de realitat que va patir dilluns passat al cara a cara li ha fet replantejar-se les coses. Segons el tracking electoral d'Electomania, el PSOE sumaria ara mateix 107 escons, cinc menys dels que tenia a l'inici de la campanya. Per part seva, el PP guanyaria els comicis i n'aconseguiria 141, 5 més que el dia abans del cara a cara.

➡️ Política

Més notícies: