Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023
POLÍTICA

El mal rotllo s'apodera del PSOE

Desànim a Ferraz, que no entenen com Pedro Sánchez va poder menysprear Feijóo

El Partit Socialista Obrer Espanyol viu les pitjors hores de campanya. El desastre de debat de Pedro Sánxez ha comportat conseqüències més; de les que es podien preveure i el desànim s'ha apoderat de Ferraz. Totes les enquestes marquen un descens del PSOE i una pujada d'Alberto Núñez Feijóo, el pitjor escenari possible per als socialistes.

Fora de les parets de Ferraz, els dirigents socialistes insisteixen a repetir que el líder del PP "va mentir" diverses vegades durant el cara a cara. El seu argument és que el debat no va tenir un guanyador clar perquè va ser "sorollós" i Sánchez no va poder ser propositiu. I, ja ho saben, quan un dels dos ens vol fer creure que ha empatat és que la derrota ha estat severa.

Una altra cosa és el que diuen càrrecs importants del PSOE quan ningú no els grava. Són conscients del cop que va significar el debat i encara no entenen quina estratègia va escollir Sánchez. Alguns assenyalen el seu nou cap de gabinet Óscar López, altres culpen a dirigents del seu entorn que aposten per la confrontació. El que sembla clar és que Pedro Sánchez es deixa influenciar massa i aquest cop li va sortir malament.

La decepció s'està apoderant dels dirigents socialistes. Només queden onze dies de campanya i la remuntada sembla impossible. Feijóo sembla acomodat als 140 diputats, una xifra que fa impossible una alternativa de Govern. L'estratègia de Pedro Sánchez va ser jugar-ho tot a la carta del debat, 'passar' de la campanya electoral i anar a guanyar al plató i ara no té cap capacitat de caçar el PP.

Quan hi ha desànim i mal rotllo comencen les veus crítiques. A porta tancada són diversos els càrrecs socialistes que no dubten a assenyalar el president del Govern. No entenen com va poder menysprear Alberto Núñez Feijóo i preparar el debat sense tenir en compte el rival. A Ferraz assumeixen que el debat no només va ser una derrota per al PSOE, sinó que encara va regalar més vots al PP.

De moment, aquests comandaments socialistes no volen parlar en públic. Falten menys de dues setmanes per conèixer els resultats de les generals i la derrota de Sánchez pot ser encara més gran del que s'esperava. Però una cosa és que no trenquin el silenci i l'altra que siguin estúpids. Saben que el PSOE s'encamina cap a una garrotada més severa del que marquen els sondejos. I tenen clar que només hi haurà un culpable: Pedro Sánchez.

➡️ Política

Més notícies: