Plànol curt del director de Gabinet d'Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, amb rostre neutre
POLÍTICA

Torna Miguel Ángel Rodríguez

L'exportaveu d'Aznar i cap de gabinet d'Ayuso està darrere de l'èxit de Feijóo

Potser el recordin per les seves sortides de to als platós de televisió, on va anomenar "nazi" al doctor Luis Montes i "cocaïnòman" al Gran Wyoming. O per protagonitzar un accident de cotxe quan quadruplicava la taxa d'alcohol. O per adreçar-se a Inés Arrimadas com a “atractiva femella jove”.

Així és Miguel Ángel Rodríguez 'MAR', el polèmic assessor que dirigeix amb mà de ferro la comunicació política d'Isabel Díaz Ayuso. Va ser també exportaveu de José María Aznar. I ara torna a ser notícia per ser l'artífex de l'èxit d'Alberto Núñez Feijóo al cara a cara on va esclafar a Pedro Sánchez.

El director de comunicació de Díaz Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez; escolta la intervenció de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a la sala de premsa durant la primera jornada del XVII Congrés del Partit Popular de Madrid, a Fira de Madrid IFEMA, a 21 de maig de 2022

Segons l'agència EFE , el candidat del PP a la presidència del govern va trucar dilluns a Miguel Ángel Rodríguez. Li va demanar consell per al duel amb Sánchez i l'aguerrit MAR li va recomanar passar a l'atac. És així com es va forjar l'assalt de Feijóo a un Pedro Sánchez sorprès i desprevingut.

Torna MAR, torna la línia dura

Qui fos l'arquitecte de la comunicació política als anys durs del govern Aznar, ara pot ser l'artífex de la tornada del PP al Govern.

La seva influència en l'estratègia del cara a cara demostra la fluïdesa que hi ha ara entre la direcció nacional i el PP madrileny. Feijóo i Ayuso estan en constant comunicació. Una cosa molt diferent de la bronca relació que mantenien el gabinet de la presidenta madrilenya i l'anterior líder del PP, Pablo Casado.

D'altra banda, l'ombra de Miguel Ángel Rodríguez també deixa entreveure el canvi de to entre el PP de Casado i el de Feijóo. Després d'anys de distensió i mà tova, el Partit Popular està disposat a ocupar l'espai de la dreta sense complexos. I vol plantar cara a Vox amb un to més dur i agressiu.

Així es va forjar l''efecte Feijóo'

El Feijóo més bel·licós i contundent va sorprendre a tothom. El que havia de ser un debat de lluïment per a Pedro Sánchez va acabar sent el seu pitjor malson. La clau és la trobada que va mantenir el candidat popular amb Miguel Ángel Rodríguez aquella mateixa tarda.

L'experimentat assessor, bregat en mil batalles, va aconsellar a Feijóo sortir a l'atac des del minut i no cedir un mil·límetre a l'oponent. Així va ser com va aconseguir treure de polleguera un Pedro Sánchez que mai va acabar de trobar el seu to.

No és estrany, doncs, que una de les primeres a celebrar l'èxit de Feijóo fos la presidenta de la Comunitat de Madrid.

➡️ Política

Més notícies: